HomeHL-CultureΘύμα δολοφονίας ο Τζέιμς Μπράουν; Ερωτηματικά για το θάνατο του θρύλου της σόουλ

Θύμα δολοφονίας ο Τζέιμς Μπράουν; Ερωτηματικά για το θάνατο του θρύλου της σόουλ

Ποινική έρευνα ζητούν οι συγγενείς του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του θρύλου της σόουλ και της φανκ Τζέιμς Μπράουν ζητούν άτομα του περιβάλλοντός του μετά από μεγάλη έρευνα του CNN που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο δολοφονίας του.

Ο «νονός της σόουλ» πέθανε σε ηλικία 73 ετών μετά από σύντομη ασθένεια ανήμερα τα Χριστούγεννα του 2006. Αλλά ο γιατρός που είχε υπογράψει το πιστοποιητικού του θανάτου λέει τώρα στο CNN ότι έχει υποψίες καθώς η κατάσταση της υγείας του Μπράουν χειροτέρεψε ταχύτατα τις τελευταίες ώρες μολονότι είχε βελτιωθεί την προηγούμενη. «Άλλαξε πολύ γρήγορα», είπε ο Μάρβιν Κρόφορντ. Ποτέ δεν θα προέβλεπα κάτι τέτοιο γι’ αυτόν τον ασθενή…. Αλλά πέθανε εκείνη τη νύχτα κι έθεσε το ερώτημα: τι συνέβη σ’ εκείνο το δωμάτιο;».

Ο γιατρός υποστηρίζει ότι μια νοσοκόμα του είπε πώς βρέθηκαν ίχνη φαρμάκου στο σωλήνα που βοηθούσε τον Μπράουν να αναπνέει. «Ίσως κάποιος του έδωσε μια παράνομη ουσία, που οδήγησε στο θάνατό του», λέει.

Ο μάνατζερ του Μπράουν, η χήρα του, ο γιος του και αρκετοί φίλοι και συνεργάτες τους είπαν στο CNN ότι μόνον μια νέα νεκροψία θα μπορέσει να απαντήσει στα σοβαρά ερωτήματα που εγείρονται για το θάνατο του τραγουδιστή.

1

Η έρευνα, που βασίζεται σε συνεντεύξεις με σχεδόν 140 άτομα, βάζει στο μικροσκόπιο και τον θάνατο το 1996 της Άντριαν Μπράουν, τρίτης συζύγου του «θρύλου της σόουλ». Αν και οι Αρχές της Καλιφόρνια δεν διεπίστωσαν κάτι ύποπτο όταν η Άντριαν πέθανε ενώ ανέρρωνε από πλαστική επέμβαση, ένας φίλος της πάντα πίστευε ότι η γυναίκα δολοφονήθηκε.

Πριν από δύο χρόνια ένας συνταξιούχος αστυνομικός που ερεύνησε τις συνθήκες θανάτου της Άντριαν Μπράουν έδειξε στο CNN ένα σημειωματάριο, που του είχε δώσει ένας πληροφοριοδότης του, ο οποίος υποστήριζε ότι ένας γιατρός ομολόγησε ότι την είχε δολοφονήσει χορηγώντας της μεγάλη δόση φαρμάκου. Όμως ο γιατρός αυτός αρνήθηκε τις αιτιάσεις μιλώντας στο CNN.

Η αστυνομία δεν άνοιξε ποινική έρευνα μετά το θάνατο του Μπράουν, αλλά ο φίλος του Άντρε Γουάιτ κι άλλοι υποστήριζαν ότι είχε δολοφονηθεί. Λίγες ώρες μετά το θάνατό του ο δρ Κρώφορντ είπε ότι είχε προτείνει να γίνει νεκροψία, αλλά αρνήθηκε η κόρη του τραγουδιστή Γιάμα.

Το CNN ρώτησε μια άλλη κόρη του, την Ντιάνα Μπράουν Τόμας για τον ισχυρισμό ότι ο τάφος του Μπράουν ήταν άδειος, αλλά εκείνη δεν απάντησε αν η σορός του πατέρας του ήταν εκεί.

Η έρευνα του αμερικανικού δικτύου άρχισε πριν από δύο χρόνια, όταν μια τραγουδίστρια ονόματι Ζακλιν Χολάντερ κάλεσε έναν δημοσιογράφο και του είπε ότι είχε πληροφορίες για τον θάνατο του Μπράουν. Είχε συνεργαστεί μαζί ως τραγουδοποιός τη δεκαετία του 1980 κι αργότερα υποστήριξε ότι την είχε βιάσει. Μετά το περιστατικό αυτό του 1988, όπως λέει -και για το οποίο ουδέποτε ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του Μπράουν- η Χολάντερ άρχισε να συλλέγει στοιχεία για τον ίδιο και τους συνεργάτες του. Συγκέντρωσε κούτες με ντοκουμέντα και ηχητικές καταγραφές σε διάστημα τριών δεκαετιών -στοιχεία τα οποία έλεγξε το CNN επιβεβαιώνοντας από ανεξάρτητες πηγές πολλούς από τους ισχυρισμούς της.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση