HomeHL-9Η Λιάνα Σταρίδα ανακοίνωσε την παράταξη «Ηράκλειο, Εν – αλλαγή»

Η Λιάνα Σταρίδα ανακοίνωσε την παράταξη «Ηράκλειο, Εν – αλλαγή»

Στο πλευρό της εξέχουσες προσωπικότητες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε μία κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του ξενοδοχείου «Άτριον» η αρχαιολόγος – συγγραφέας Λιάνα Σταρίδα ανακοίνωσε επίσημα την κάθοδό της στις εκλογές του Μαΐου, διεκδικώντας τη δημαρχία του Ηρακλείου.

Το όνομα του συνδυασμού είναι Ηράκλειο Εν-αλλαγή που, όπως σημείωσε η κα Σταρίδα, σηματοδοτεί την αρχή ενός καλού αγώνα, για το καλό της πόλης.
307340-1
Στο πλευρό της, εξέχουσες προσωπικότητες του Ηρακλείου: ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Μανόλης Χελιδόνης, ο Δημοσιογράφος – Συγγραφέας Κώστας Γραμματικάκης, ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Γιώργος Νικολακάκης και ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου Γιάννης Τσικανδυλάκης, οι οποίοι εξήραν την προσωπικότητα της κας Σταρίδα, το ήθος και τις γνώσεις της, που συνθέτουν μία αξιόλογη, ανεξάρτητη υποψηφιότητα, με στόχο ένα πιο ανθρώπινο Ηράκλειο.
307349
Στη σύντομη ομιλία της η κα Σταρίδα μίλησε για το όραμά της για το Ηράκλειο του αύριο, που διαμορφώνεται μέσα από την πλούσια ιστορία του αλλά και το δύσκολο παρόν που βιώνουν οι δημότες στην καθημερινότητά τους.

Χρέος κάθε δημοτικής αρχής, είπε, είναι να βρίσκεται καθημερινά πλάι στους δημότες , σε κάθε γειτονιά, σε κάθε συνοικία, σε κάθε οικισμό, ώστε από κοινού να αντιμετωπίζονται άμεσα και αποτελεσματικά όλα τα προβλήματα που προκύπτουν.

Παράλληλα αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να είναι υποψήφια Δήμαρχος, με κύριο και βασικότερο, την αγάπη της για το Ηράκλειο, την ιστορία του και κυρίως τις προοπτικές να γίνει μία πόλη – πρότυπο με διεθνή ακτινοβολία, για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Ολόκληρη η ομιλία της Λιάνας Σταρίδα:
«Καλώς ήρθατε. Σας ευχαριστώ που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μου. Η παρουσία σας με τιμά. Σας κάλεσα για να σας ανακοινώσω επίσημα ότι αποφάσισα, όχι αβασάνιστα, να θέσω τον εαυτό μου, τις γνώσεις μου, την εμπειρία μου και όλη την αγάπη μου στην υπηρεσία της πόλης όπου μεγάλωσα. Στην πόλη που υπηρέτησα από το 1978 μέχρι και σήμερα, ακόμα και μετά τη συνταξιοδότηση μου το 2011, και που θα συνεχίσω να υπηρετώ από οποιαδήποτε θέση όσο μπορώ και όσο αντέχω. Εδώ, σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας το όνειρό μου για τον Δήμο μας, την πόλη και τις κοινότητες.

Ονειρεύομαι μια πόλη με την πανευρωπαϊκή ακτινοβολία που είχε σε αλλοτινούς καιρούς στον πολιτισμό, την ιστορία, τη δημιουργία. Ονειρεύομαι τις κοινότητες του Δήμου βιώσιμες και πόλο έλξης ποικίλων δραστηριοτήτων. Ένας τέτοιος Δήμος, πόλη και κοινότητες, μας αξίζει και μπορούμε να το καταφέρουμε με την ενεργοποίηση των κοινωνικών δυνάμεων, τις συλλογικότητες και τα πολλά πνευματικά ιδρύματα που έχουμε. Θέλω ένα Δήμο όπου οι δημότες θα έχουν καθοριστικό λόγο και η δημοτική αρχή θα αφουγκράζεται διαρκώς τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τα καθημερινά προβλήματα, από τους ίδιους τους κατοίκους, της πόλης και των κοινοτήτων. Θέλω την αποκατάσταση της πόλης μας και των κοινοτήτων με τέτοιο τρόπο, που να προβάλλεται ο διαχρονικός πολιτισμός μας, αρμονικά δεμένος με το σύγχρονο περιβάλλον, τις νέες τεχνολογίες, τις νέες αντιλήψεις.

Επιθυμώ μια πόλη ευχάριστη στη διαβίωση, άλλη από εκείνη με τους κακοπαθημένους δρόμους. Τα σπασμένα και πολυώροφα πεζοδρόμια, τα απροσπέλαστα στους ηλικιωμένους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τις μανάδες με τα καροτσάκια. Το ελάχιστο πράσινο, την ελλειπή καθαριότητα και τα σκουπίδια που ξεχειλίζουν από τους (πολύ συχνά) σπασμένους κάδους. Τα σπασμένα ή κι ανύπαρκτα φανάρια που αφήνουν δρόμους και γειτονιές στο σκοτάδι. Τις ακαλαίσθητες παρεμβάσεις που παραπέμπουν όχι σε πρωτεύουσα ευρωπαϊκών προδιαγραφών αλλά σε νεοπλουτίστικες και κιτς, τριτοκοσμικές εικόνες. Επιθυμώ μια πόλη, που θα εξυπηρετεί και δεν θα δυσχεραίνει την πρόσβαση στα καταστήματα και τα γραφεία, στους χώρους πολιτισμού, αναψυχής και άθλησης, μια πόλη φιλική στους κατοίκους.

Επιθυμώ ακόμη ζωντανές τις κοινότητες του Δήμου με ενίσχυση των παραγωγικών τους δυνατοτήτων. Την αποκατάσταση του αισθήματος της κοινωνικότητας και της τοπικής δημιουργικότητάς τους, ώστε να μην απογυμνώνονται από την πόλη, όπως γίνεται σιγά σιγά.

Αναβαθμισμένη η ιστορική πόλη μας και ζωντανές οι κοινότητές μας, αυτό είναι το όνειρό μου που μπορεί να γίνει πραγματικότητα με την κοινή προσπάθεια όλων μας, δημοτών και δημοτικής Αρχής. Όλοι μαζί λοιπόν για τον Δήμο του ονείρου μου. Να μοιραστούμε το όνειρο αυτό και να το μετατρέψομε σε σχέδιο για την πόλη, τις κοινότητες, τον Δήμο μας. Σχέδιο για την κοινωνία, τις γυναίκες, τους νέους, την τρίτη ηλικία, τις κάθε είδους μειονότητες. Να πάμε μπροστά με συστηματική δουλειά από όλους μας, με τολμηρά αλλά προσεχτικά βήματα και προπαντός με ενότητα και συστράτευση όλων των δυνάμεων της κοινωνίας. Θα αναστήσουμε τις επιτροπές γειτονιάς και τις λαϊκές συνελεύσεις. Προχωράμε μαζί συμπολίτες μου.
Με αισθήματα φιλίας προς όλους τους συνυποψήφιούς μου, σας καλώ να στηρίξετε την προσπάθεια της παράταξής μου και το όνομα αυτής:
ΗΡΑΚΛΕΙΟ, Εν – αλλαγή».

Διαφήμιση
Διαφήμιση