HomeCity GuideΗ κυρία Σιντορέ και η γραμματική σαν παραμύθι στο Αστόρια

Η κυρία Σιντορέ και η γραμματική σαν παραμύθι στο Αστόρια

Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η κυρία Σιντορέ διδάσκει και ψυχαγωγεί με μια μουσικοθεατρική παράσταση για μικρά και μεγάλα παιδιά. Η φαντασία, το χιούμορ και η μουσική κάνουν τη γραμματική πιο προσιτή από ποτέ! 7 παιδιά και 3 ηθοποιοί θα σας ξεναγήσουν στον κόσμο της γραμματικής, έναν κόσμο παραμυθένιο, μελωδικό και ονειρικό. Ελάτε κι εσείς να σας δείξουμε ότι η γραμματική δεν είναι μια συλλογή κανόνων αλλά μια συλλογή παραμυθιών!

Η παράσταση ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια κι από τότε παίζεται σε θέατρα και σε σχολεία στην Κρήτη, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη χαρίζοντας μια παραμυθένια νότα στη διδασκαλία της γραμματικής!

Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019 στις 18:00 στον κινηματοθέατρο Αστόρια.

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Ζουρίδη
Κείμενα – Χορογραφίες: Μαρία Καριωτάκη
Σκηνικά: Νίκος Καλαθάκης
Πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις: Κλειώ Ηλιάδη, Αγάθη Παντελίδου, Δημήτρης Βασμαρής, Σταύρος Κεντεποζίδης
Παίζουν, τραγουδούν και χορεύουν: Μαρία Αμανάκη, Γεωργία Μαυρογιαννάκη, Γιώργος Χατζηαντωνίου
Και τα παιδιά: Άρτεμις Νικάκη, Γιάννης Τσικανδυλακης, Κάτια Πεδιαδιτάκη, Νίνα Οικονόμου, Σήλια Οικονόμου, Ορέστης Καραντινάκης, Ηλιαχτίδα Ρακιντζή Καράλη, Ηώ Γωνιανάκη

Είσοδος 7 ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων: Βιβλιοπωλείο ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ (οδός 1821 αρ. 10), Κινηματοθέατρο Αστόρια και παιδότοπος Μπομπιρούπολη (Γερωνυμάκη 36).
2

Περίληψη έργου

Τα παιδιά σε ένα χωριό της Κρήτης υποδέχονται την κυρία Σιντορέ, μια δασκάλα που αγαπάει τη μουσική και τα παραμύθια. Η κυρία Σιντορέ δε χάνει την ευκαιρία να διηγηθεί τις παράξενες ιστορίες της και να τραγουδήσει μαζί με τα παιδιά. Η πλατεία του χωριού πλημμυρίζει με μελωδίες και παράξενους παραμυθένιους ήρωες βγαλμένους από τον κόσμο της γραμματικής. Η μάγισσα Χωρίστρα, η πριγκίπισσα Επιθετούλα, ο Έκτωρ Ενεστώτας είναι μόνο λίγοι από τους ήρωες που θα παρελάσουν στη σκηνή δείχνοντας στους μικρούς και μεγάλους θεατές ότι η γραμματική δεν είναι μια συλλογή κανόνων αλλά μια συλλογή παραμυθιών!

Περισσότερες πληροφορίες: kiriasidore.blogspot.gr Facebook: «Η κυρία Σιντορέ»

Διαφήμιση
Διαφήμιση