HomeΚΟΣΜΟΣΑφγανιστάν: Ενοπλοι μπήκαν σε ραδιοφωνικό σταθμό

Αφγανιστάν: Ενοπλοι μπήκαν σε ραδιοφωνικό σταθμό

Δύο δημοσιογράφοι νεκροί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δυο Αφγανοί δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν σήμερα, όταν ένοπλοι εισήλθαν σε ραδιοφωνικό σταθμό και άνοιξαν πυρ εναντίον τους, ανέφεραν οι αρχές.

Ο παρουσιαστής και ο δημοσιογράφος, και οι δύο, άνδρες σε ηλικία περίπου 20 ετών, πέθαναν επί τόπου, δήλωσε ο Σεμίν Χουσάινι, διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού Radio Hamsada.

Δεν κατέστη γνωστό αν τα θύματα βρίσκονταν σε ζωντανή ραδιοφωνική μετάδοση τη στιγμή της ένοπλης επίθεσης και τόσο η αστυνομία όσο και ο Χουσάινι είπαν ότι δεν πρωτεύουσα της βόρειας επαρχίας Ταχάρ.

Πρόκειται γαι τη δεύτερη δολοφονική επίθεση εναντίον δημοσιογράφων στο Αφγανιστάν φέτος. Τον περασμένο μήνα οι Ταλιμπάν απήγαγαν και αργότερα δολοφόνησαν τον κυβερνητικό εργαζόμενο και δημοσιογράφο με μερική απασχόληση Τζαβίντ Νούρι.

Ο Τζαουάντ Χεζρί, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Ταχάρ, δήλωσε ότι οι ένοπλοι έφυγαν από το σημείο της επίθεσης, χωρίς να ταυτοποιηθούν, προσθέτοντας ότι η αστυνομία διεξάγει έρευνες.

Οι Ταλιμπάν και ισλαμιστές αντάρτες εξαπολύουν κατ ‘επανάληψη επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων στο Αφγανιστάν, σκοτώνοντας 15 το 2018, στο πιο θανατηφόρο έτος για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας, σύμφωνα με τους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα.

Η διεθνής ΜΚΟ, με έδρα στη Γαλλία, ανέφερε ότι οι τρεις πιο επικίνδυνες χώρες για να εργαστούν δημοσιογράφοι είναι το Αφγανιστάν, η Συρία και το Μεξικό.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση