Μουδιασμένη παραμένει όλη η κοινωνία της Κρήτης από τον θάνατο της 6χρονης Εύχαρις, που άφησε την τελευταία της πνοή το βράδυ της Κυριακής από τον ιό της γρίπης.

Ιδιαίτερα στο σχολείο όπου φοιτούσε το άτυχο κοριτσάκι το κλίμα είναι πολύ βαρύ καθώς εκτός από την απώλεια της Εύχαρις έχουν ν’ αντιμετωπίσουν και έναν προβληματισμό ως προς τον ιό της γρίπης.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο σχολείο ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, την διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης  προκειμένου να συζητηθούν οι τρόποι για να επιστρέψει το σχολείο στην κανονικότητά του.

Στην σύσκεψη παρευρέθηκαν και οι γονείς της 6χρονης Εύχαρις σε μία προσπάθεια να βοηθήσουν να βελτιωθεί το κλίμα στο σχολείο.

«Το κλίμα αρχικά ήταν πολύ βαρύ γιατί στη σύσκεψη παρευρέθηκαν και οι γονείς του άτυχου παιδιού. Προς τιμήν τους έδειξαν τεράστια γενναιότητα που παρευρέθηκαν στην συνάντηση και προσπάθησαν με την σειρά τους για να επανέλθει το σχολείο στην κανονικότητά του. Η κουβέντα ευτυχώς εξελίχθηκε καλά και πιστεύω ότι σιγά – σιγά θα επανέλθει το σχολείο στους κανονικούς ρυθμούς του», ανέφερε μιλώντας στο cretapost.

Στο πλευρό των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων… ψυχολόγος

Στο… πλευρό των εκπαιδευτικών, των μαθητών αλλά και των γονέων θα βρεθεί και μία ψυχολόγος, όπως αποφασίστηκε κατά την σημερινή σύσκεψη.

«Θα υπάρξει και μία συνάντηση αύριο με μία ψυχολόγο για να βοηθήσει τα παιδιά, τους γονείς αλλά και τους εκπαιδευτικούς γιατί όλοι βρίσκονται σε μία κατάσταση σοκ», επεσήμανε σχετικά ο κ. Τερζάκης.

Δεν υπάρχει πρόβλεψη για μαζικό εμβολιασμό

Πολλά ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες για εμβολιασμό των παιδιών για τον ιό της γρίπης ωστόσο δεν υπάρχει κάποια τέτοια πρόβλεψη.

«Δεν υπάρχει πρόβλεψη για μαζικό εμβολιασμό των μαθητών για τον ιό της γρίπης. Αν αποφασιστεί κάτι τέτοιο, που δεν νομίζω, την απόφαση θα πάρει το υπουργείο Υγείας, το ΚΕΕΛΠΝΟ. Δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα για την ώρα», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Τερζάκης ο οποίος παράλληλα τόνισε πως το σχολείο είναι ασφαλές.

«Κατά την ενημέρωση στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς δώσαμε κάποιες οδηγίες για το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται σε ενδεχόμενα κρούσματα ιώσεων και γρίπης ενώ τους εξηγήσαμε ότι το σχολείο είναι ασφαλές και πρέπει να επιστρέψει στην κανονικότητά του», ανέφερε ο κ. Τερζάκης.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν οι βασικές οδηγίες είναι:

– Όταν το παιδί εμφανίζει συμπτώματα γρίπης θα πρέπει να μείνει στο σπίτι

– Πρέπει να αποφεύγουμε την επαφή των χεριών με μάτια, μύτη και στόμα

– Να αποφεύγουμε την κοινή χρήση μολυβιών, τετραδίων και άλλων αντικειμένων

– Να μάθουμε στα παιδιά πώς να βήχουν και να φταρνίζονται καλύπτοντας την μύτη τους με το μανίκι

– Να πίνουμε νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα

– Τα παιδιά που μένουν στο ολοήμερο θα πρέπει να πλένουν τα χεράκια τους με σαπούνι και νερό πριν το φαγητό ενώ χρειάζονται και τακτικές πλύσεις

– Αν παρουσιαστεί οποιοδήποτε σύμπτωμα γρίπης τα παιδιά θα πρέπει να μπαίνουν σε άλλο χώρο μέχρι να έρθουν οι γονείς να το παραλάβουν

Διαφήμιση
Διαφήμιση