HomeHL-9Κύκλωμα εξαπάτησης ηλικιωμένων από γραφείο συνοικεσίων στα Χανιά;

Κύκλωμα εξαπάτησης ηλικιωμένων από γραφείο συνοικεσίων στα Χανιά;

Απίστευτη κομπίνα!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μπροστά σε ένα κύκλωμα εξαπάτησης ηλικιωμένων φαίνεται πως βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. στα Χανιά, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, γραφείο συνοικεσίων εξασφάλιζε «νύφες… χήρες», οι οποίες είχαν δήθεν κληρονομήσει από τους προηγούμενους συζύγους τους μεγάλα ποσά μέσω ασφαλιστηρίων συμβολαίων!

Ωστόσο, τα πράγματα δεν ήταν και τόσο εύκολα για να γίνει ο… γάμος, καθώς τα ηλικιωμένα θύματα έπρεπε να δώσουν και το σχετικό αντίτιμο για να έρθουν «εις γάμου κοινωνία».

Από τις επισταμένες έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι το ποσό που καλούνταν να πληρώσουν ήταν κάποιες χιλιάδες ευρώ, χρήματα που ορισμένοι ηλικιωμένοι έδωσαν, αλλά, όπως αποδεικνυόταν στην πορεία, ούτε πλούσια χήρα υπήρχε, ούτε κληρονομιά!

Πίσω από την υπόθεση φαίνεται πως κρύβονται τουλάχιστον τέσσερα πρόσωπα, εκτός της ιδιοκτήτριας γραφείου συνοικεσίων -η οποία φέρεται να έχει απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις Αρχές- όπου απευθύνονταν οι ηλικιωμένοι για τις «πλούσιες χήρες», ενώ φαίνεται πως έχουν γίνει και οι σχετικές έρευνες σε σπίτια εμπλεκόμενων.

Σε μία μάλιστα από τις περιπτώσεις, η ιδιοκτήτρια υποσχέθηκε να παντρευτεί η ίδια κάποιον ηλικιωμένο, αποσπώντας του ένα ουκ ευκαταφρόνητο ποσό.

Η προανάκριση από την ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζεται, καθώς η έρευνα έχει βάθος χρόνου από το 2017 και αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις.

parakritika.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση