HomeΕΚΛΟΓΕΣΠέντε συνδυασμοί και αυξανόμενη συζήτηση για το δήμο Ρεθύμνου

Πέντε συνδυασμοί και αυξανόμενη συζήτηση για το δήμο Ρεθύμνου

Όλες οι τελευταίες πληροφορίες, τα ονόματα, οι συσχετισμοί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με πέντε μέχρι στιγμής συνδυασμούς φαίνεται πως θα διεξαχθεί η εκλογική διαδικασία στο δήμο Ρεθύμνου, μετά την ανακοίνωση παραίτησης του Γιώργου Ταταράκη από την συγκρότηση συνδυασμού, μόλις μία μέρα από την επίσημη καταχώρηση που είχε αναρτήσει στα τοπικά μέσα. Γιώργος Μαρινάκης, Θοδωρής Νίνος, Θωμάς Κρεβετζάκης, Σταύρος Βουρβαχάκης και Μανούσος Μανουσογιάννης είναι οι μέχρι στιγμής υποψήφιοι δήμαρχοι, με τις πληροφορίες να θέλουν να γίνονται και προσπάθειες συγκρότησης ψηφοδελτίου και από τους ανθρώπους που πρόσκεινται στον Αρτέμη Σώρρα, χωρίς να είναι βέβαιη η επιτυχία τους.

Η συμμετοχή και η… παραίτηση Ταταράκη

«Ρέθυμνο – Επόμενη Μέρα» είχε ονομάσει τον υπό συγκρότηση συνδυασμό του ο πολιτικός μηχανικός Γιώργος Ταταράκης, ο οποίος το Σάββατο έκανε επίσημη παρουσίαση με την ανάρτηση υποστηρικτών του συνδυασμού, μάλιστα, που λίγο μετά έμελλε να είναι και η τελευταία. Ο ίδιος επικαλείται στην ανακοίνωση της παραίτησης του αντιδράσεις από άλλους δημοτικούς συνδυασμούς και αιτιολογεί την αποχώρηση του από την διεκδίκηση της δημαρχίας ως προσπάθεια σεβασμού της αξιοπρέπειας εκείνων που συμπορεύτηκαν μαζί του μέχρι σήμερα.

Ο ίδιος αναφέρει: «Μετά την ανακοίνωση ονομάτων στήριξης του υπό σύσταση συνδυασμού «ΡΕΘΥΜΝΟ-Επόμενη Μέρα» και των αναμενόμενων «αντιδράσεων» από άλλους δημοτικούς συνδυασμούς δηλώνω ως επικεφαλής ότι παραιτούμαι της προσπάθειας συγκρότησης του συνδυασμού για λόγους προσωπικούς και σεβασμού της αξιοπρέπειας όλων εκείνων που συμπορεύτηκαν μαζί μου, μέχρι σήμερα.

Η ανιδιοτελής προσφορά στον τόπο, δυστυχώς, πρέπει να παίρνει προέγκριση.

Θέλω να ευχαριστήσω … Από το βιβλίο: Εγχειρίδιο του Πολεμιστή του Φωτός του Paulo Coelho: Ευχαριστώ όλους εκείνους που γελούν με τα όνειρά μου… Εμπνέουν τη φαντασία μου.

Ευχαριστώ όλους εκείνους που δεν έχουν πιστέψει σε μένα. Μου έμαθαν πως μετακινούνται τα βουνά.

Ευχαριστώ όλους εκείνους που ήθελαν να μου επιβάλουν περιορισμούς… Μου δίδαξαν την αξία της ελευθερίας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους, όσους με έχουν εγκαταλείψει… Μου έδωσαν χώρο για να δημιουργήσω. Το πιο σημαντικό…

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους, όσους με αγαπούν, όπως κι εγώ».

Ονοματολογικό και ουσία

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους συνδυασμούς, μέχρι στιγμής έχουν περιοριστεί, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο, σε μία διαδικασία ανακοίνωσης υποψηφίων χωρίς επί της ουσίας να έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους για το πρόγραμμα που θα εφαρμόσουν εφόσον εκλεγούν.

Ο νυν δήμαρχος και για τέταρτη φορά διεκδικητής της θέσης, Γιώργος Μαρινάκης, δεν έχει ακόμα κάνει κάποια επίσημη ανακοίνωση για υποψήφιους συμβούλους. Ο κ. Μαρινάκης έχει την στήριξη του Κινήματος Αλλαγής, ενώ παρά τα όσα το προηγούμενο διάστημα συζητήθηκαν περί στήριξης του ψηφοδελτίου του από τον ΣΥΡΙΖΑ, εντέλει ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε την αυτόνομη κάθοδο και άρα στελέχη του δεν θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο Μαρινάκη.

Ακούγονται ωστόσο ονόματα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, που θα προστεθούν σε εκείνα των σημερινών δημοτικών συμβούλων, που θα συνεχίσουν μαζί με τον κ. Μαρινάκη. Ως νέοι υποψήφιοι ακούγονται – και επιβεβαιώνονται ανεπίσημα από τον δήμαρχο – η γιατρός Άννα Ελευθεριάδου, ο πολιτικός μηχανικός, Γιάννης Λίτινας, η ελεύθερη επαγγελματίας Χρυσάντα Πολιουδάκη, αλλά και ο πολιτικός μηχανικός Στέλιος Ξεζωνάκης. Επίσης, ακούγεται το όνομα του κ. Ανδρέα Κλαψινού, προέδρου του σωματείου εστίασης, ενώ δεδομένη πρέπει να θεωρείται η «μετακίνηση» υποψηφίων από τοπικά συμβούλια ή τη δημοτική κοινότητα προς το κεντρικό ψηφοδέλτιο, όπως των κ.κ. Νίκου Κοτζάμπαση, Ειρήνης Κρεβατσούλη, Ελευθερίας Μιχάλα, Χαράς Ζωνουδάκη.

Η μεγάλη εκκρεμότητα για τον κ. Μαρινάκη παραμένει η διαθεσιμότητα κάποιων εκ των σημερινών δημοτικών συμβούλων, και βασικών συνεργατών του τα προηγούμενα χρόνια, δηλαδή αν τελικά θα είναι υποψήφιοι ή όχι όπως ακούγεται. Θεωρείται δεδομένο ότι εντός των επόμενων ημερών το τοπίο θα ξεκαθαρίσει και οι δημοτικοί σύμβουλοι που έχουν εκφράσει την διάθεση να μην είναι υποψήφιοι θα καταλήξουν οριστικά στην απόφαση τους. Βέβαιη αποχώρηση από το συνδυασμό θεωρείται του νυν αντιδήμαρχου, Μίνωα Αλεφαντινού, ο οποίος «μεταπηδά» στο ψηφοδέλτιο Αρναουτάκη στην περιφέρεια Κρήτης. Εκκρεμούν οι οριστικές αποφάσεις των κ.κ. Τάσου Παπαδουράκη, Πέπης Μπιρλιράκη, Μαθιού Τσιμπισκάκη, Στέλιου Πιατά, Νίκου Κονταξάκη, Τάσου Συριανόγλου, Γρηγόρη Τσιομπίκα. Βέβαιη θεωρείται η συμμετοχή σχεδόν όλων των υπολοίπων σημερινών δημοτικών συμβούλων, ήτοι: Στέλιου Σπανουδάκη, Γιώργου Γεωργαλή, Βασίλη Θεοδωράκη, Δημήτρη Λελεδάκη, Κωστή Ηλιάκη, Γιώργου Μοτάκη, Άγγελου Μαλά, Γιώργου Σκορδίλη, Ρένας Κουτσαλεδάκη, Νίκου Αγριμάκη, Στέλιου Σαμψών, Ξενοφώντα Μαθιουδάκη, Όθωνα Χριστουλάκη, Δημήτρη Λαχνιδάκη, Νίκου Πετρακάκη, Δράκου Κιαγιά, Μανώλη Μπιρικάκη.

Στον συνδυασμό Νίνου, ο οποίος έχει τη στήριξη και της Νέας Δημοκρατίας, μέχρι στιγμής έχουν γίνει πολλές ανακοινώσεις ονομάτων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων με τους κύκλους του υποψηφίου δημάρχου να τονίζουν ότι πλέον απαιτούνται οι τελευταίες «πινελιές» πριν την ολοκλήρωση του.

Βέβαιη είναι η εκ νέου συμμετοχή των σημερινών δημοτικών συμβούλων Μανώλη Φουρφουλάκη, Θέμη Χαμογεωργάκη, Πέτρου Στεφανάκη, Μάνου Παλαφούτη, Βούλας Μαρινάκη, Νίκου Κεχαγιαδάκη, Μποτόνη Μποτονάκη, Μανώλη Κρεβατσούλη, ενώ για την ώρα δεν έχει αποφασίσει τι θα κάνει ο γιατρός Γιάννης Γαϊτάνης.

Δεδομένο, επίσης, θεωρείται ότι είναι στη διάθεση του κ. Νίνου όλοι όσοι συμμετείχαν στις προηγούμενες εκλογές και το επιθυμούν να είναι εκ νέου υποψήφιοι, ενώ μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί η συμβολαιογράφος, Άννα Σταματεράκη, ο υπάλληλος της μητρόπολης και συγγραφέας, Μάνος Γοργοράπτης, η επιχειρηματίας Μαρία Αποστολάκη, η τραπεζική υπάλληλος – οικονομολόγος Λία Μαρίνου, η πολιτική μηχανικός, Ειρήνη Παπαδόσηφου, ο εκπαιδευτικός, Νίκος Δερεδάκης.

Στο συνδυασμό του Σταύρου Βουρβαχάκη, ο υποψήφιος δήμαρχος έχει κάνει δύο μαζικές ανακοινώσεις συνολικά 18 υποψηφίων. Πρόκειται για τους: Γιώργο Σταράκη (ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο), Μαρίνα Ανυφαντάκη (ιδιοκτήτρια κομμωτηρίου), Γιάννη Καλαϊτζάκη (ελεύθερο επαγγελματία), Ελένη Κασσαπάκη – Αναστασίου (ιδιωτική υοπάλληλο), Αικατερίνη Κρυοβρυσανάκη (κτηματομεσίτρια), Γιώργο Μιχαηλίδη (συνταξιούχο Ναυπηγό Μηχ/γο Μηχανικό Τ.Ε.), Γιάννη Παγώνη (τεχνολόγο γεωπόνο), Γιάννη Σπαντιδάκη (τουριστικό επιχειρηματία), Μιχάλη Τσιγδινό (δικηγόρο), Αντώνη Αποστολάκη (αγρότη), Άγγελο Ασπρομάτη (λιμενεργάτη), Γιάννη Γαβαλάκη (ιδιωτικό υπάλληλο), Στέφανο Δημητράκη (μηχανικό παραγωγής και διοίκησης), Βαγγέλη Θεοδοσόπουλο (εκπαιδευτή οδηγών), Ναπολέοντα Κουμεντάκη (οδηγό τουριστικού λεωφορείου), Αναστασία Λαμπρίδου (λογίστρια), Ελευθερία Παχουντάκη (ξενοδοχοϋπάλληλο) και Μαρία Πολογιώργη (εργαζόμενη στον τουριστικό τομέα).

Στο συνδυασμό του Θωμά Κρεβετζάκη, ο οποίος έχει την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, οι πληροφορίες παραμένουν ακόμα πολύ περιορισμένες και οι ανακοινώσεις ακόμα περισσότερο. Ο κ. Κρεβετζάκης έχει συνεχείς επαφές με ανθρώπους που ενδιαφέρεται να στελεχώσουν τον συνδυασμό του και το επόμενο διάστημα θα καταλήξει στον πυρήνα της ομάδας του. Συζητούνται ακόμα τα ονόματα του γιατρού Νίκου Βαράκη, του αρχιτέκτονα, Αριστόδημου Χατζηδάκη, αρκετών γυναικών, του Μιχάλη Ανδρουλάκη και τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

goodnet.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση