HomeHL-WorldΓαλλία: Με «ψυχιατρικό ιστορικό» η γυναίκα που συνελήφθη για τον εμπρησμό στο Παρίσι

Γαλλία: Με «ψυχιατρικό ιστορικό» η γυναίκα που συνελήφθη για τον εμπρησμό στο Παρίσι

Ο εισαγγελέας του Παρισιού δήλωσε ότι η γυναίκα κατοικεί στην πολυκατοικία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Ψυχιατρικό ιστορικό» διαθέτει η γυναίκα που συνελήφθη στο πλαίσιο της έρευνας για τη φονική πυρκαγιά στο Παρίσι, που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 10 ανθρώπους και οφείλεται πιθανόν σε εμπρησμό, σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Παρισιού Ρεμί Ετζ.

Ο εισαγγελέας δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «ένα πρόσωπο που κατοικεί στην πολυκατοικία συνελήφθη. Πρόκειται για μια γυναίκα 40 ετών με ψυχιατρικό ιστορικό», ενώ διευκρίνισε ότι η γυναίκα, που βρίσκεται υπό κράτηση συνελήφθη «στον δρόμο αμέσως μετά την πυρκαγιά».

Η δικαστική αστυνομία, πρόσθεσε ο εισαγγελέας, ξεκίνησε έρευνα για «εμπρησμό που προκάλεσε θανάτους και τραυματισμούς».

Αστυνομική πηγή δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η γυναίκα, όταν συνελήφθη, βρισκόταν «σε κατάσταση αλκοολαιμίας ενώ επιχειρούσε να βάλει φωτιά σε ένα όχημα».

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=gznKO2g-ujI

Καβγάδισε για άλλη μια φορά με τον πυροσβέστη γείτονά της

Η γυναίκα είχε συνεχείς διενέξεις με τον πυροσβέστη γείτονά της. Χθες το βράδυ, αναφέρει αστυνομική πηγή, καβγάδισε μαζί του και πάλι και η αστυνομία δέχθηκε κλήση για διατάραξη της κοινής ησυχίας.

Σύμφωνα με νεαρό ζευγάρι του τρίτου ορόφου, ακούστηκε ένας καβγάς γύρω στις 11 το βράδυ. «Στην αρχή ένας άνδρας φώναξε “είναι μερικοί που ξυπνούν νωρίς το πρωί, είναι μερικοί που πιάνουν δουλειά νωρίς”. Έλεγε πως έπαιζαν μουσική, παρόλο που δεν την ακούγαμε», αφηγείται ο Κλεμάν στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Λίγο μετά», συνεχίζει, «ακούσθηκε θόρυβος από πιάτα. Πήγα να δω και υπήρχε ένα πιάτο μαζί με σκεύη καταγής στη μέση της εσωτερικής αυλής. Στη συνέχεια, άκουσα μια κυρία να λέει κάτι σαν “μην κουνιέσαι, είσαι νεκρός” ή “αν κουνηθείς, είσαι νεκρός”. Φώναζε πολύ δυνατά, ήταν φωνή κάποιου που δεν έχει καλές προθέσεις».

https://www.youtube.com/watch?time_continue=9&v=MkpFeEalA-o

Η σύντροφός του, η Ναταλί, προσθέτει πως μετά τον καβγά «φαίνεται, αλλά δεν το είδαμε, πως έβαλε φύλλα χαρτί κάτω από την πόρτα του (σ.σ.: του γείτονα) και τα άναψε».

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου τριάντα έχουν τραυματισθεί, ένας από τους οποίους σοβαρά, από την πυρκαγιά αυτή, την οποία οι πυροσβέστες χρειάσθηκαν έξι ώρες για να θέσουν υπό έλεγχο.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση