HomeΚΡΗΤΗΑπλήρωτοι οι συμμετέχοντες στα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων

Απλήρωτοι οι συμμετέχοντες στα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων

Παρέμβαση Κεγκέρογλου στη βουλή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ερώτηση του προς το Υπουργείο Εργασίας, Κοιν. Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά να πληρωθούν επιτέλους οι συμμετέχοντες, οι εργοδοτικοί φορείς, τα Εργατοϋπαλληλικά Κέντρα και τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης από τα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις (ΛΑΕΚ).

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Παρά τις αλλεπάλληλες οχλήσεις και διαμαρτυρίες παραμένουν απλήρωτοι πολλοί συμμετέχοντες, εργοδοτικοί φορείς, Εργατοϋπαλληλικά Κέντρα και Κέντρα Δια Βίου Μάθησης από τα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις (ΛΑΕΚ).

Επειδή, σύμφωνα με καταγγελίες των φορέων, από το Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προγραμμάτων Κατάρτισης ΛΑΕΚ, προκύπτει ότι το φυσικό αντικείμενο των Προγραμμάτων κατάρτισης υλοποιήθηκε πλήρως σύμφωνα με τα οριζόμενα των σχετικών εγκυκλίων και ότι οι δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν κατά την υλοποίηση των προγραμμάτων είναι νόμιμες και επιλέξιμες

Επειδή το γεγονός αυτό δεν συνιστά μόνο αδικία σε βάρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου και των μελών του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ηρακλείου δηλαδή των καταρτιζόμενων, των εισηγητών και των εμπλεκομένων φορέων, αλλά και ενέργεια που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις κείμενες διατάξεις.

Επειδή δεν δώσατε καμία απάντηση στην υπ’αριθμ. 1092/01-06-2018 και 687/21.12.2018 σχετική αναφορά που κατέθεσα.

Ερωτάσθε κα Υπουργέ

• Για ποιο λόγο παραμένουν απλήρωτοι οι συμμετέχοντες, οι εργοδοτικοί φορείς, τα Εργατοϋπαλληλικά Κέντρα και τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης από τα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις (ΛΑΕΚ) και ποιο το συνολικό ταμειακό διαθέσιμο του ΛΑΕΚ για την εκπλήρωση των ανωτέρω υποχρεώσεων;

• Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να επιλυθεί η παραπάνω απαράδεκτη κατάσταση;

Διαφήμιση
Διαφήμιση