HomeHL-GreeceΤραγωδία στην Καλαμάτα: Σήμερα η κηδεία των τριών άτυχων γυναικών

Τραγωδία στην Καλαμάτα: Σήμερα η κηδεία των τριών άτυχων γυναικών

Ασφυκτικό θάνατο «βλέπει» ο ιατροδικαστής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σήμερα σε τρία μέρη γράφεται η τελευταία πράξη του δράματος, που από το Σάββατο το βράδυ συγκλονίζει το πανελλήνιο με την ανάφλεξη υγραερίου στην ταβέρνα «Διόνυσος» στην Καλαμάτα.

Οι τρεις άτυχες γυναίκες κηδεύονται σε κλίμα βαθιάς οδύνης με διαφορά λίγων ωρών, αφήνοντας πίσω τους θλίψη και μεγάλο πόνο σε συγγενικό και φιλικό περιβάλλον.

Στις 2 μ.μ. στο κηδεύεται η Ελένη Μπιτσώνη – Κουβάτσου, σύζυγος του ιδιοκτήτη της ταβέρνας, στις 3 μ.μ. η Αδαμαντία Κωνσταντινέα – Βουγιουκλή και στις 5 μ.μ. η Ελένη Πανουσοπούλου.

Οσον αφορά τους τραυματίες, χθες πήρε εξιτήριο η 27χρονη εργαζόμενη, ενώ το ίδιο αναμένεται να γίνει ίσως σήμερα και για τον 53χρονο ιδιοκτήτη.

Το βαρύ κλίμα αποτυπώνεται και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου συγγενείς και φίλοι στέλνουν τα δικά τους μηνύματα θλίψης, αλλά και συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων. Μεταξύ άλλων συγκλονίζει το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του συζύγου της Αδαμαντίας Κωνσταντινέα, που έγραψε: “Τίποτα δεν θα είναι πια το ίδιο χωρίς εσένα δίπλα μου, τίποτα δεν μπορεί να αναπληρώσει το κενό που αφήνεις πίσω σου, τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την αγάπη και την στοργή με την οποία μεγάλωσες τα παιδιά μας, τίποτα δεν μπορεί να με κάνει να σταματήσω να σε αγαπώ μέχρι να τερματίσει και το δικό μου ταξίδι. Ενα ταξίδι που ονειρευόμασταν να το φτάσουμε μαζί ως το τέρμα του αλλά… Καλό παράδεισο καρδιά μου και καλή αντάμωση”.

Εξω από την ταβέρνα πάντως στη μνήμη των θυμάτων συγγενείς και φίλοι έχουν αφήσει λίγα λουλούδια και έχουν ανάψει κεράκια, ενώ υπάρχουν και κάποια σημειώματα.

Τι έδειξε η νεκροψία – νεκροτομή

Δεν κατέληξε σε συμπέρασμα ο ιατροδικαστής για τα αίτια θανάτου των τριών γυναικών, οι οποίες έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα, ανήμερα της Υπαπαντής. Χθες οι σοροί τους μεταφέρθηκαν στο Ναύπλιο, όπου διενεργήθηκε νεκροψία-νεκροτομή από τον ιατροδικαστή Νίκο Κωτακίδη, ο οποίος στην έκθεσή του συμπεραίνει ότι η αιτία θανάτου είναι, προσωρινά, απροσδιόριστη. Με την μακροσκοπική εξέταση ανιχνεύθηκε αιθάλη στις τραχείες των τριών θυμάτων και όπως ο ίδιος είπε μιλώντας στην «Ε» μπορεί να αποκλείσει ότι ο θάνατός τους επήλθε από έκρηξη ή ότι κάηκαν, καθώς, διευκρίνισε, πως δεν βρήκε κακώσεις στα θύματα κι ούτε είχαν σοβαρά εγκαύματα.

Ετσι, εν αναμονή των τοξικολογικών εξετάσεων (που δεν αναμένεται να βγουν σε λιγότερο από 4-5 μήνες), δεν μπορεί να προσδιοριστεί η ακριβής αιτία θανάτου. Τα εργαστηριακά ευρήματα, λοιπόν, είναι αυτά που θα δώσουν τις απαντήσεις και αν ο θάνατος οφείλεται στην εισπνοή καπνού.

Πηγή: www.eleftheriaonline.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση