HomeΚΟΣΜΟΣΓια Βιετνάμ και αίμα μίλησε ο Μαδούρο

Για Βιετνάμ και αίμα μίλησε ο Μαδούρο

«Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφο από κανέναν»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ισπανό δημοσιογράφο Jordi Evole αναρωτήθηκε αν ο Ντόναλντ Τραμπ «θέλει ένα νέο Βιετνάμ» και τον προειδοποίησε «ότι θα βάψει με αίμα την προεδρία του» αν αποφασίσουν οι ΗΠΑ να εισβάλουν στη Βενεζουέλα.

Ο Μαδούρο απευθύνθηκε (και) στους Ευρωπαίους ηγέτες υπογραμμίζοντας ότι αρνείται το τελεσίγραφο που του έστειλαν και σημείωσε ότι εκλογές θα διεξαχθούν το 2024.

«Σταμάτα. Σταμάτα Τραμπ. Κάνεις λάθη που θα αφήσουν τα χέρια σου καλυμμένα με αίμα και θα χρωματίσεις την προεδρία σου με αίμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νικολάς Μαδούρο και συμπλήρωσε: «Γιατί θα θέλατε να επαναλάβετε το Βιετνάμ;» «

Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφο από κανέναν. Αρνούμαι να κάνω εκλογές τώρα, θα διεξαχθούν εκλογές το 2024. Δεν μας ενδιαφέρει τι λέει η Ευρώπη», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, ο οποίος είπε ότι δεν «μπορείς να βασίζεις τη διεθνή πολιτική σε τελεσίγραφα. Αυτά είναι πράγματα της αυτοκρατορίας και των αποικιακών χρόνων».

Ο Μαδούρο συνέχισε στο ίδιο ύφος: «Αν η βορειοαμερικανή αυτοκρατορία μας επιτεθεί, θα πρέπει να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας. Δεν πρόκειται να παραδώσουμε τη Βενεζουέλα».

Υπενθυμίζουμε πως ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως «είναι μία επιλογή» η στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα προσθέτοντας ότι είπε «όχι» στην πρόταση του Μαδούρο να συναντηθούν.

Πηγή: theguardian.com,enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση