HomeΚΡΗΤΗΣτο πλευρό των αγροτών οι επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”

Στο πλευρό των αγροτών οι επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”

Δήλωση συμπαράστασης από τις παρατάξεις των Δήμων Γόρτυνας και Φαιστού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο πλευρό των αγροτών που παραμένουν στα μπλόκα και στην Κρήτη τάσσονται οι επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” τόσο στον δήμο Γόρτυνας όσο και στον δήμο Φαιστού.

Για τις κινητοποιήσεις των αγροτών στον νομό Ηρακλείου και συγκεκριμένα το μπλόκο των Πραιτωρίων, που στήθηκε από τον Αγροτικό Σύλλογο Αστερουσίων και τις κινητοποιήσεις στην τοποθεσία Μάντρες, που διοργανώθηκαν τη Δευτέρα 28 Γενάρη και την Παρασκευή 1 Φλεβάρη από την Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Τυμπακίου και Αγροτικούς Συλλόγους του Ρεθύμνου, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Φαιστού, Γιάννης Ζαχαριουδάκης και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Γόρτυνας, Μιχάλης Μανιαδάκης, έκαναν την παρακάτω δήλωση:

«Εκφράζουμε τη συμπαράσταση της Λαϊκής Συσπείρωσης στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, που αφορούν την επιβίωση της μικρομεσαίας αγροτιάς, ενάντια στην ΚΑΠ της ΕΕ και στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων που διαχρονικά την εφάρμοσαν. Η άγρια φορολογία, οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, οι εισφορές στον ΕΛΓΑ χωρίς κανένα αντίκρισμα στην αποζημίωση, τα χαράτσια, οι χαμηλές τιμές παραγωγού ή οι ανοιχτές τιμές που επιβάλλουν οι εμποροβιομήχανοι, οι υψηλές τιμές στα αγροτικά μέσα και εφόδια, ενώ την ίδια στιγμή οι εφοπλιστές παίρνουν αφορολόγητο το πετρέλαιο, ξεκληρίζουν τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.

Την ίδια ώρα Τοπική – Περιφερειακή διοίκηση, ως συνέχεια του κεντρικού κράτους, στέκονται απέναντι στους μικρομεσαίους αγρότες. Αδιάψευστος μάρτυρας η Περιφέρεια Κρήτης με την ενίσχυση της επιχειρηματικής γεωργίας και των επιχειρηματικών ομίλων στον πρωτογενή τομέα, μέσω της Αγροτικής Εταιρικής Σύμπραξης της Περιφέρειας και με την απλόχερη στήριξη της ΚΑΠ της ΕΕ. Η φορολογία, τα πρόστιμα, τα τέλη, οι ανταποδοτικές υπηρεσίες και ακόμη οι κατασχέσεις, ήταν το “δώρο” των κατά τ’ άλλα “ανεξάρτητων” από την κεντρική εξουσία Δήμων.

Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται οι υποψήφιοι στον δήμο Φαιστού και στον δήμο Γόρτυνας δεν μπορεί να υπάρξει με αγρότες που δεν μπορούν να μείνουν στον τόπο τους και να καλλιεργήσουν τη γη τους!

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη δικαστική δίωξη σε βάρος ηγετικών στελεχών των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει σοβαρές πολιτικές ευθύνες, που δεν μπορεί να τις κρύβει πίσω από τις αποφάσεις δικαστικών. Δική της είναι η πολιτική που ξεκληρίζει τη μικρομεσαία αγροτιά, δική της επιλογή είναι και ο κοινωνικός αυτοματισμός για να συνεχίσει ανεμπόδιστα την αντιλαϊκή πολιτική της. Αντίστοιχες ευθύνες έχει η Περιφέρεια και οι Δήμοι, που τρέφουν τον κοινωνικό αυτοματισμό προς κάθε κατεύθυνση, παίζοντας, μαζί με την κυβέρνηση, το παιχνίδι εμποροβιομήχανων και εφοπλιστών.

Οι υποψήφιοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα της φτωχής αγροτιάς. Θέλουμε σε κάθε δήμο, σε αυτές τις συνθήκες συνέχισης και κλιμάκωσης της αντιλαϊκής πολιτικής, ο λαός να σηκώσει το ανάστημά του, να μη συνηθίσει στα λίγα, να βάλουμε μαχητικά μπροστά τις μεγάλες σύγχρονες ανάγκες μας. Είναι αναγκαίο να εξαχθούν κρίσιμα πολιτικά συμπεράσματα, ώστε να ενισχυθούν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ τόσο στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές, όσο και στις ευρωεκλογές, για να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο οι αγώνες, για να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση

Διαφήμιση
Διαφήμιση