HomeΕΛΛΑΔΑΓεροβασίλη: Μέλη της ΝΔ υποκινούν τις διαμαρτυρίες κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

Γεροβασίλη: Μέλη της ΝΔ υποκινούν τις διαμαρτυρίες κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Τα Νέα»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Τα Νέα» αναφέρει ότι η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ ήταν μια αναγκαία επιλογή «για να βγει η χώρα από το Μνημόνιο και να επιστρέψει στην ανάπτυξη», ενώ ήταν «γνωστή και διατυπωμένη η διαφορετική θέση των δύο κομμάτων στο εθνικό θέμα».

«Σε κάθε περίπτωση, καθένας κρίνεται για τη στάση του, και πριν και μετά» πρόσθεσε. Εκτιμά ότι τόσο η Συμφωνία των Πρεσπών, όσο και το ότι «η ζωή περνάει στην κανονικότητα με αισιοδοξία» θα έχουν «θετικά αποτελέσματα στην κάλπη».

Η κ. Γεροβασίλη απέρριψε τα περί «εργαλειοποίησης του εθνικού θέματος για να αναδιαταχθεί το πολιτικό σκηνικό υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ» αναφέροντας χαρακτηριστικά «αυτά είναι ιστορίες για φλωρεντινές μηχανορραφίες» και πρόσθεσε ότι «η αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού θα οδηγήσει ακόμα περισσότερο τη ΝΔ στο περιθώριο».

Είπε ότι όλα τα στοιχεία για τα επεισόδια με αφορμή τη Συμφωνία αξιοποιούνται στις δικογραφίες που συντάσσονται και θα αξιολογηθούν από την Δικαιοσύνη η οποία «θα κρίνει και θα κάνει τη δουλειά της» και κάλεσε τα κόμματα «που διατείνονται ότι υπηρετούν τους δημοκρατικούς θεσμούς απερίφραστα και χωρίς αστερίσκους να καταδικάσουν τις πράξεις αυτές».

«Η Δημοκρατία σε τέτοια ζητήματα δεν μπορεί να δείξει την ελάχιστη ανοχή» τόνισε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Ερωτηθείσα αν υπάρχουν και πολιτικοί αυτουργοί των επεισοδίων, απάντησε ότι «στελέχη της ΝΔ εμφανίστηκαν να υποκινούν σε βίαιες πράξεις. Και η ΝΔ δεν είπε κουβέντα ούτε για τα στελέχη της, ούτε καταδίκασε τις πράξεις τους. Κάτι που για τη ΝΔ, σε μια άλλη εποχή, θα ήταν αυτονόητο».

Είπε ακόμα, ότι η ηγετική ομάδα της ΝΔ «συντηρεί την ένταση με ακροδεξιές εθνικιστικές κορώνες στελεχών της, «χαϊδεύει αφτιά» προσβλέποντας σε πολιτικά κέρδη και πτώση της κυβέρνησης», τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση δεν απειλείται και το μοναδικό που πετυχαίνει κανείς με τέτοιες επιλογές είναι να δώσει χώρο και κέρδη στην Ακροδεξιά».

«Απέναντι στην Ακροδεξιά, όσους τη σιγοντάρουν και τους ντόπιους θιασώτες της ορμπανοποίησης της πολιτικής χρειάζεται ένα πλατύ προοδευτικό μέτωπο» είπε η κ. Γεροβασίλη.

Ερωτηθείσα και για σχετική αποστροφή του πρωθυπουργού για συγκρότηση μεγάλου προοδευτικού μετώπου απέναντι στην νεοφιλελεύθερη Ακροδεξιά, απάντησε ότι «αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για τις προοδευτικές και φιλευρωπαϊκές δυνάμεις».

Σημείωσε ότι το φαινόμενο της «νεοφιλελεύθερης μετάλλαξης κομμάτων, δεν είναι μόνο ελληνικό» και «δεν αφορά μόνο τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη αλλά και το ΠΑΣΟΚ που έχει μετακινηθεί – σε πολλά έχει ταυτιστεί – με συντηρητικές θέσεις και απόψεις».

«Η πλατιά προοδευτική συμπόρευση θα γίνει με όλους εκείνους που έχουν ξεκάθαρη θέση υπέρ της δημοκρατικής Ευρώπης, της Ευρώπης της κοινωνικής συνοχής, των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Δεν θα μας το συγχωρέσει η ιστορία εάν τώρα δεν βρεθούμε στην ίδια πλευρά ενός ισχυρού μετώπου» ανέφερε, χαρακτηριστικα.

Ως προς το αν το ΠΑΣΟΚ έχει θέση ή αν τον ΣΥΡΙΖΑ τον ενδιαφέρουν μόνο οι ψηφοφόροι του ευρύτερου χώρου, η κ. Γεροβασίλη διερωτήθηκε «Σε ποιό ΠΑΣΟΚ αναφέρεστε; Στο ΠΑΣΟΚ που απέμεινε από το ΚΙΝΑΛ; Ή μήπως σε επιλογές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ που εκφράζοντας θέσεις σχεδόν ταυτόσημες με τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, οδήγησαν σε αποχώρηση του Ποταμιού και της ΔΗΜΑΡ», και κατέληξε σημειώνοντας «το κάλεσμα είναι ανοιχτό και ξεκάθαρο».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση