HomeΕΛΛΑΔΑΣπείρα νεαρών ληστών χτυπούσε καταστήματα στην Ημαθία

Σπείρα νεαρών ληστών χτυπούσε καταστήματα στην Ημαθία

Τα μέλη της συμμορίας ήταν από 16 έως 22 ετών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια ληστεία και μια απόπειρα ληστείας σε καταστήματα στην Ημαθία είχε διαπράξει μέσα σε τρία 24ωρα μια τετραμελής συμμορία νεαρών Ρομά οι οποίοι, μετά την ταυτοποίησή τους, εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας στην Αλεξάνδρεια και συνελήφθησαν με τη βοήθεια της Ο.Π.Κ.Ε..

Τα μέλη της σπείρας, που είναι ηλικίας 16 ως 22 χρόνων, είχαν εισβάλει το βράδυ της 21ης Ιανουαρίου σε ένα πρακτορείο του Ο.Π.Α.Π. στην Αλεξάνδρεια, είχαν ακινητοποιήσει με την απειλή όπλου τον ιδιοκτήτη και έναν υπάλληλο και είχαν αρπάξει περίπου 2.000 ευρώ. Στο πλαίσιο της προανάκρισης, προέκυψε ότι τα ξημερώματα της 18ης Ιανουαρίου είχαν αποπειραθεί να ληστέψουν με την απειλή όπλου και ένα πρατήριο υγρών καυσίμων, χωρίς να τα καταφέρουν.

Κατά τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων, σε αυτό του 22χρονου βρέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο που κατείχε παράνομα, ένας γεμιστήρας πιστολιού, τρία μαχαίρια και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, ενώ κατασχέθηκε και το ιδιόκτητο όχημά του που χρησιμοποίησαν στις δυο ληστείες. Οι τέσσερις Ρομά παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας, ο οποίος τους άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση συμμορίας, ληστεία και παράβαση των νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών κατά περίπτωση.

2

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση