HomeCity GuideΈκθεση παιδικής ζωγραφικής «Έργα για την Ειρήνη – Pieces for Peace»

Έκθεση παιδικής ζωγραφικής «Έργα για την Ειρήνη – Pieces for Peace»

Έργα από 82 χώρες του κόσμου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Πλατανιά, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων-Ελαιουργείον και η Αίθουσα Τέχνης Match More φιλοξενούν στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων την έκθεση παιδικής ζωγραφικής «Έργα για την Ειρήνη – Pieces for Peace» με έργα από 82 χώρες του κόσμου και θέμα την Παγκόσμια Ειρήνη σε παραγωγή της οργάνωσης CITYarts.

Τα εγκαίνια της έκθεση θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2019, στις 19.00. Η έκθεση θα είναι ανοικτή από Δευτέρα έως Σάββατο 10:00 – 14:00 και η διάρκειά της θα είναι μέχρι το Σάββατο 13 Απριλίου 2019. Επιμέλεια: Tsipi Ben-Haim, Δρ Κωνσταντίνος Β. Πρώιμος και Ιωάννης Ν. Αρχοντάκης.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά από Χανιώτες καλλιτέχνες. Στο τέλος των εργαστηρίων επιλεγμένα έργα δημιουργημένα από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Κρήτης θα εισαχθούν στην έκθεση. Η έκθεση Έργα για την Ειρήνη – Pieces for Peace θα ταξιδεύει και θα μεγαλώνει συνεχώς με στόχο να συμπεριλάβει έργα παιδιών από τις 193 χώρες που απαρτίζουν τα Ηνωμένα Έθνη.
Γι αυτό οι οργανωτές σας καλούν εγκάρδια να στηρίξετε τα εγκαίνια, την έκθεση και τα εργαστήρια για να δημιουργήσουν τα παιδιά έργα εμπνευσμένα από το όραμα ειρήνης.

Η οργάνωση CITYarts είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που εδρεύει στη Νέα Υόρκη και ιδρύθηκε πριν από είκοσι χρόνια με σκοπό να φέρει σε επαφή τους καλλιτέχνες με τα παιδιά για τη δημιουργία έργων τέχνης σε δημόσιο χώρο, κυρίως τοιχογραφιών και ψηφιδωτών. Μέσα από μια κατευθυνόμενη από τους εικαστικούς δημιουργική διαδικασία η οργάνωση CITYarts εκπαιδεύει και συνδέει νέους και παιδιά του κόσμου, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να γίνουν ενεργοί πολίτες και να πραγματοποιήσουν τα προσωπικά και κοινωνικά τους ιδεώδη, αλλάζοντας ταυτόχρονα την κοινωνία.

Έπειτα από τις καταστρεπτικές τρομοκρατικές επιθέσεις της 11/9/2001 στη Νέα Υόρκη, η οργάνωση CITYarts θέσπισε το πρόγραμμα Τα Νέα Μυαλά Χτίζουν Γέφυρες με στόχο να ενώσει τις φωνές της νεολαίας σε όλο τον κόσμο σ’ ένα κοινό κάλεσμα για Ειρήνη. Η απάντησή μας στην τρομοκρατία είναι μια συνεχής προώθηση της ιδέας να σκεφτόμαστε οικουμενικά και να δρούμε τοπικά δια μέσου ενός εγχειρήματος από νέους που εγείρουν γέφυρες πολιτιστικής κατανόησης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Τα Νέα Μυαλά Χτίζουν Γέφυρες η οργάνωση CITYarts δρομολόγησε την έκθεση Pieces for Peace συγκεντρώνοντας μια συλλογή που αριθμεί περισσότερα από 6.000 έργα από 300 σχολεία και πολιτιστικά κέντρα σε 82 χώρες και στις 6 ηπείρους. Από τη συλλογή αυτή που συνεχώς αυξάνεται η διευθύνουσα σύμβουλος και καλλιτεχνική διευθύντρια του CITYarts κ. Tsipi Ben-Haim επιμελήθηκε την περιοδεύουσα έκθεση Pieces for Peace η οποία μέχρι τώρα έχει παρουσιαστεί σε περισσότερες από είκοσι χώρες.

Η βασική ιδέα της έκθεσης και της διευθύντριάς της είναι ότι τα παιδιά δημιουργούν και δεν καταστρέφουν.

Περισσότερες πληροφορίες για την οργάνωση CITYarts μπορεί κανείς να πάρει επικοινωνώντας με το [email protected], Cityarts, 77 Bleecker Street, Suite C2-18, New York, NY 10012, www.cityarts.org, facebook CITYarts, Instagram: @cityartsinc, τηλ. 001-212-9660377.

Διαφήμιση
Διαφήμιση