Μέσα σε λίγες ώρες εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης Ρεθύμνου, υπόθεση ληστείας που είχε διαπραχθεί νωρίς το πρωί σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο συλληφθέντες, αμφότεροι αλλοδαποί, ηλικίας 31 και 32 ετών αντίστοιχα, εισέβαλαν στο σπίτι μίας 67χρονης γυναίκας στην πόλη του Ρεθύμνου.

Υπό την απειλή μαχαιριού κατάφεραν να αρπάξουν από την έντρομη ιδιοκτήτρια χρήματα και κοσμήματα συνολικής αξίας άνω των 2.000 ευρώ.

Στη συνέχεια έσπευσαν να εξαφανιστούν.

Άμεσα οι δύο δράστες αναζητήθηκαν από τους δικυκλιστές της Άμεσης Δράσης και λίγο αργότερα εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κλεμμένα κοσμήματα που επιστράφηκαν στην 67χρονη καθώς επίσης διαρρηκτικά εργαλεία.

Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες είχαν σε προγενέστερο χρόνο, αποπειραθεί να διαρρήξουν άλλα δύο σπίτια.

Σε βάρος των αλλοδαπών ληστών σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Η συγχαρητήρια ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου

Η διοίκηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου σε ανακοίνωσή της εκφράζει δημόσια συγχαρητήρια στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που εντόπισαν άμεσα και συνέλαβαν τους δύο φερόμενους ως δράστες της ληστείας.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Το Δ.Σ. της Ένωσης, με αίσθημα υπερηφάνειας, εκφράζει τα θερμά συγχαρητήριά του, στους συναδέλφους της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ρεθύμνης, οι οποίοι επιδεικνύοντας ιδιαίτερο επιχειρησιακό ζήλο, πίστη στο καθήκον και άρτια επιχειρησιακή οργάνωση, έπειτα από σήμα του κέντρου της Δ.Α. Ρεθύμνης που έλαβαν την 09:30′ ώρα της 01/02/2019, για πιθανή ληστεία σε διαμέρισμα του Ρεθύμνου, μετέβησαν άμεσα στο σημείο και προέβησαν στη σύλληψη δυο αλλοδαπών δραστών, οι οποίοι με χρήση βίας προσπάθησαν να αφαιρέσουν από την ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος χρήματα και κοσμήματα. Νωρίτερα την ίδια ημέρα οι δράστες, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν και έτερες οικίες στην περιοχή του Ρεθύμνου.

Η επιτυχία αυτή, κάνει περήφανο κάθε αστυνομικό, που προσπαθεί να ανταπεξέλθει κάτω από τις αντίξοες συνθήκες που καθημερινά αντιμετωπίζει, στην προστασία του πολίτη”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση