HomeHL-GreeceΣκουρλέτης: Πιο συμπαγής η πλειοψηφία των 151 βουλευτών μετά την αποχώρηση Καμμένου

Σκουρλέτης: Πιο συμπαγής η πλειοψηφία των 151 βουλευτών μετά την αποχώρηση Καμμένου

«Ματαιώνονται οι προσδοκίες της αντιπολίτευσης»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Η αντιπολίτευση επιλέγει μια στείρα στάση απέναντι στην κυβέρνηση, γιατί είδε τις προσδοκίες της σε ό,τι αφορά την οικονομία να ματαιώνονται» σημείωσε από την Κοζάνη ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης. Μιλώντας στους δημοσιογράφους επεσήμανε ότι «αποκαθιστούμε σιγά σιγά τις αδικίες του παρελθόντος, επουλώνουμε τις παλιές πληγές και η πορεία των τελευταίων μηνών με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος και την έξοδο της χώρας στις αγορές είναι αδιάψευστος μάρτυς».

Κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι στην υπόθεση της ονομασίας της πΓΔΜ, υιοθετεί διχαστικές λογικές και ότι δηλητηριάζει την πολιτική ζωή του τόπου. Επεσήμανε ότι «είμαστε από τις λίγες χώρες στην Ευρώπη που βιώσαμε ένα εμφύλιο πόλεμο και σήμερα ορισμένοι φροντίζουν να διχάσουν με το εάν κάποιος είναι λιγότερο η περισσότερο πατριώτης η προδότης». Τα χαρακτήρισε ως απαράδεκτα και ότι «ανοίγουν το δρόμο στην ακροδεξιά αντίληψη και τον νεοφασισμό». Διευκρίνισε ωστόσο, ότι όσοι αντιδρούν απέναντι σε αυτή την συμφωνία δεν σημαίνει ότι κατατάσσονται στην παραπάνω κατηγορία.

Δήλωσε, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών για την δυτική Μακεδονία είναι ακόμη πιο θετική, γιατί «ανοίγει τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης συνεργασίας με τους γειτονικούς λαούς κάτι που το έχει ανάγκη η περιοχή το είχαμε ανάγκη ως χώρα». Με αφορμή την πρόταση δημοτικού συμβούλου σε δήμο της περιοχής «να κηρυχθούν ανεπιθύμητοι οι βουλευτές της περιοχής γιατί ψήφισαν την Συμφωνία των Πρεσπών» ο κ. Σκουρλέτης, τόνισε ότι «με αυτή την λογική κηρύσσεται ανεπιθύμητη η δημοκρατία» και απηύθυνε έκκληση στις πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου «να καταδικάσουν συμπεριφορές που δεν χωρούν στο πλαίσιο σύγχρονης δημοκρατίας».

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για τις δηλώσεις του Π. Καμένου στο πρόσωπο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε ότι «δεν διαθέτω την ικανότητα να ερμηνεύω τις δηλώσεις του Πάνου Καμένου όχι τώρα αλλά εδώ κα πολλούς μήνες. Τις μεταπτώσεις που είχε εδώ και ένα χρόνο σχεδόν για το εάν θα ρίξει ή θα παραμείνει στην κυβέρνηση κλπ». Συμπλήρωσε, ακόμη ότι «όσο μιλά ο κ. Καμμένος μου δημιουργεί μια έκπληξη και μια απογοήτευση, εμείς δεν τον είχαμε γνωρίσει έτσι στο πλαίσιο μιας έντιμης και αναγκαίας συνεργασίας».

Αναφερόμενος στο θέμα της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, σημείωσε ότι μετά την αποχώρηση του Καμμένου «μάλλον βλέπω πιο συμπαγή την πλειοψηφία των 151 βουλευτών και αυτό επιβεβαιώνεται μέρα με τη μέρα ακούγοντας δηλώσεις όπως αυτές που μου αναφέρατε». Επίσης, για το ίδιο θέμα συμπλήρωσε ότι οι δύο ψηφοφορίες που έγιναν πρόσφατα στην βουλή «δίνουν το δικαίωμα και τη δυνατότητα στην κυβέρνηση, να κριθεί στο τέλος της θητείας της στις εκλογές του Φθινοπώρου του 2019, όπου με απόλυτη ειλικρίνεια θα πούμε στους πολίτες για το έργο που κάναμε σε αρκετά δύσκολες συνθήκες».

Μίλησε για «κοινοβουλευτικό ακτιβισμό, ένα κοινοβουλευτικό αντάρτικο» όπως το χαρακτήρισε, όπου αμφισβητείται εάν η κυβέρνηση έχει την πλειοψηφία. «Αυτό πιστοποιείται μόνο μέσα από κοινοβουλευτικές διαδικασίες και την ψηφοφορία της Βουλής και κάποιος θα μπορούσε να θέσει το θέμα» κατέληξε ο κ. Σκουρλέτης.

Αναφερόμενος στην σημασία των Ευρωεκλογών, επεσήμανε τον κίνδυνο της ανόδου της ακροδεξιάς και των νεοφασιστικών κομμάτων που «θα μπορούσαν να αλλάξουν την πορεία και το νήμα από όπου ξεκίνησε η Ευρώπη και να ξαναγυρίσουμε στα κλειστά σύνορα και τους εθνικούς ανταγωνισμούς».

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση