HomeΚΡΗΤΗΤο δίκτυο αδελφοποιήσεων του Ηρακλείου διευρύνεται

Το δίκτυο αδελφοποιήσεων του Ηρακλείου διευρύνεται

Ο Βασίλης Λαμπρινός υπέγραψε το σύμφωνο αδελφοποίησης με την Τάμπα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε μια όμορφη τελετή, παρουσία εκατοντάδων Ελλήνων ομογενών, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 31ης Ιανουαρίου, η τελετή αδελφοποίησης ανάμεσα στον Δήμο Ηρακλείου και την Τάμπα της Φλόριντα.

Το σχετικό σύμφωνο υπέγραψαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο Δήμαρχος της Τάμπα Μπομπ Μπάκχορν. Η τελετή έγινε στο Παλιό Δημαρχείο της αμερικανικής πόλης, όπου παρευρεύθηκαν μεταξύ άλλων ο Πρόξενος της Ελλάδας στην Τάμπα Δημήτρης Σπάρος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Αδελφοποίησης Γκας Πάρας, το μέλος το Αμερικάνικου Κογκρέσου Γκας Μπιλιράκης, ο ομογενής Δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριντα Χρήστος Αλαχούζος, ο πρώην πρόεδρος του Παγκόσμιο Συλλόγου Κρητών Μανόλης Βεληβασάκης, καθώς και τα μέλη της αντιπροσωπείας από το Ηράκλειο που είναι ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού και Επικοινωνίας του Δήμου Gian Andrea Garancini, o δημοτικός σύμβουλος Λεωνίδας Ζαμπετάκης, ο εκπρόσωπος του ΙΤΕ και Διευθυντής του Επιστημονικού Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης Αρτέμης Σαϊτάκης η εκπρόσωπος του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης Εβελίνα Μπάκιντα και η γιατρός Πελαγία Βελιγραδή.

adelfopiisi-irakliou-taba-f3

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου, στον σύντομο χαιρετισμό του, αφού αναφέρθηκε στην ιστορία, τον πολιτισμό αλλά και τις προοπτικές της πόλης μας, τόνισε :

«Η αδελφοποίηση της Τάμπα με το Ηράκλειο, αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για εμάς, διότι ανοίγει το δρόμο για την εποικοδομητική  συνεργασία στους τομείς του τουρισμού, της παιδείας, του πολιτισμού, του αθλητισμού, των επιχειρήσεων και σε οτιδήποτε άλλο μπορεί να συμβάλλει στην πρόοδο των δύο Δήμων. Ήδη έχει αρχίσει η προετοιμασία αυτών των συνεργασιών.

adelfopiisi-irakliou-taba-f4

Ένα ακόμη στοιχείο που προσδίδει στην σημερινή τελετή συμβολικές διαστάσεις,   είναι η παρουσία στην Τάμπα πολλών Ελλήνων ομογενών. Η πόλη σας αποτελεί την ιδιαίτερη πατρίδα για πολλούς συμπατριώτες μας.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν στην αδελφοποίηση των πόλεων μας, καθώς και τις τοπικές αρχές για την φιλοξενία που μας προσέφεραν.

Θα σας περιμένουμε στο Ηράκλειο για την ολοκλήρωση της αδελφοποίησης αλλά και για να ανταποδώσουμε τη φιλοξενία».

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή δώρων: ο κ. Μπάκχορν προσέφερε στον Δήμαρχο Ηρακλείου έναν πίνακα και ένα βιβλίο,  κι εκείνος με τη σειρά του δώρισε το μετάλλιο της πόλης, ένα βιβλίο,  υφαντά, λάδι από την Ένωση Παραγωγών, κρασιά από το δίκτυο οινοπαραγωγών Wines of Crete, μια μινιατούρα του δίσκου της Φαιστού και ενημερωτικό υλικό για το Ηράκλειο.

adelfopiisi-irakliou-taba-f1

Η αδελφοποίηση του Δήμου Ηρακλείου με την Τάμπα εντάσσεται στην γενικότερη πολιτική της εξωστρέφειας που ακολουθεί η Δημοτική Αρχή, διευρύνοντας το δίκτυο των διεθνών σχέσεων της πόλης μας και αποκομίζοντας πολλαπλά οφέλη και όσον αφορά στην διεθνή προβολή της αλλά και  στο επίπεδο της ουσιαστικής συνεργασίας σε τομείς όπως ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η επιχειρηματικότητα κ.ά

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση