Συνεχίστηκαν σήμερα οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων στην δίκη για την πολύκροτη υπόθεση της απαγωγής Λεμπιδάκη, ενώ η φάση αυτή της ακροαματικής διαδικασίας αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο Παρασκευή.

Οι συνήγοροι του υπαλλήλου της μάντρας που αποτέλεσε και το τελευταίο κρησφύγετο των απαγωγέων, όπως επίσης και του μικρότερου σε ηλικία εκ των κατηγορουμένων, του 23χρονου από τα Σφακιά, ζήτησαν την πλήρη απαλλαγή των εντολέων τους από τις κατηγορίες που τον βαρύνουν.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του μεσίτη από το Ρέθυμνο ζήτησε στην αγόρευσή του να αναγνωριστεί στον 61χρονο κατηγορούμενο το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας. Επίσης ζήτησε την απαλλαγή του από τις κατηγορίες της συνέργειας σε εγκληματική οργάνωση και της απόπειρας εκβίασης, καθώς όπως ισχυρίστηκε ενεπλάκη στην υπόθεση της απαγωγής το τελευταίο μόνο διάστημα της ομηρίας του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη και ο ρόλος του ήταν περιφερειακός, δηλαδή να παραδίδει οπτικοακουστικό υλικό στην οικογένεια του απαχθέντος.

Την απαλλαγή του εντολέα του από την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης ζήτησε ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου στον οποίο αποδίδεται ηγετικός ρόλος στην υπόθεση της απαγωγής. Όπως ισχυρίστηκε, η εμπλοκή του εντολέα του δεν αποδείχθηκε από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην ακροαματική διαδικασία.

Αύριο αναμένονται οι αγορεύσεις των τριών τελευταίων κατηγορουμένων, ενώ η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση