HomeΚΡΗΤΗΚλείνουν ξανά το δρόμο Αγίας Βαρβάρας – Πανασού οι κάτοικοι της περιοχής

Κλείνουν ξανά το δρόμο Αγίας Βαρβάρας – Πανασού οι κάτοικοι της περιοχής

Το ραντεβού κλείστηκε στις 8:30 το πρωί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αγανακτισμένοι δηλώνουν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Πανασού από την αυθαίρετη και απροειδοποίητη απόφαση των αρμοδίων για κλείσιμο του δρόμου Αγίας Βαρβάρας – Πανασού.

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης ανακοίνωσε πριν 10 μέρες τη διακοπή της κυκλοφορίας στην επαρχιακή οδό για διάστημα ενάμιση σχεδόν μήνα

Όπως τονίζουν δεν μπορούν να πάνε στις εργασίες τους και τα μικρά παιδιά στο σχολείο καθώς θα πρέπει να διασχίσουν μία τεράστια χιλιομετρική απόσταση.

Μετά από απόφαση των φορέων της περιοχής βγήκαν στους δρόμους και διαμαρτυρήθηκαν για τον αποκλεισμό τους.
Μία πράξη που θα επαναλάβουν και αύριο το πρωί.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε στο cretapost ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νυβρίτου Φραγκίσκος Χριστοδουλάκης στις 8:30 το πρωί της Παρασκευή οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής θα κλείσουν το δρόμο.

Διαβάστε την επιστολή που είχε στείλει ο Σύλλογος Διδασκόντων Γέργερης προς τον δήμαρχο Γόρτυνας αλλά και προς τον ανάδοχο του έργου την περασμένη εβδομάδα:

«Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε το επικείμενο “κλείσιμο” του δρόμου που οδηγεί από Αγία Βαρβάρα στη Γέργερη, λόγω εργασιών στον υπό κατασκευή άξονα Ηρακλείου-Μεσαράς από τις 25 Ιανουαρίου και για πάνω από ένα μήνα. Αναμφίβολα και πρεσβεύουμε πως το εν λόγω “πολύπαθο και πολύχρονο” έργο θα πρέπει να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στην κυκλοφορία το συντομότερο δυνατό, έστω και αν υπάρξει κάποια σχετική ταλαιπωρία για όλους τους κατοίκους και όσους εργάζονται ή δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Ωστόσο, το γεγονός αυτό συνιστά μια άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία για τους μαθητές των σχολείων της Γέργερης, που μετακινούνται στο σχολείο με τη συγκοινωνία, αναγκάζοντάς τους να πολλαπλασιάσουν τον χρόνο μετάβασής τους στο σχολείο, καθώς και την επιστροφή τους. Επιπλέον, η μεταφορά τους καθίσταται εξαιρετικά επικίνδυνη, ιδιαίτερα εν μέσω της χειμερινής περιόδου, όταν αναγκάζονται να διανύσουν σημεία που βρίθουν καθημερινά κατολισθήσεων ή υποχώρησης του οδοστρώματος», αναφέρει ο Σύλλογος Διδασκόντων και σημειώνει: «Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, οι εκπαιδευτικοί αναγκαζόμαστε για άλλη μια φορά, και για αρκετό χρονικό διάστημα, να μετακινηθούμε στη Γέργερη μέσω Αμπελούζου (!), δηλαδή να διασχίζουμε καθημερινά εις διπλούν μια μεγάλη περιοχή της Μεσαράς προκειμένου να μεταβούμε στην εργασία μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Εδώ και αρκετούς μήνες ερχόμαστε αντιμέτωποι καθημερινά κατά τη μετάβασή μας στο σχολείο με δυσμενείς και επικίνδυνες από άποψη ασφάλειας συνθήκες, όπως η κακή ποιότητα του οδοστρώματος (συχνές καθιζήσεις κ.λπ.), οι συνεχείς κατολισθήσεις λόγω των έντονων βροχοπτώσεων στην περιοχή, η ολισθηρότητα κατά τις πρωινές ώρες λόγω παγετού και η συχνή διέλευση φορτηγών και βαρέων οχημάτων ένεκα των έργων.

Λαμβάνοντας υπόψη τις δυσχέρειες που θα αντιμετωπίσει όλη η εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής από το ενδεχόμενο διακοπής της κυκλοφορίας προς τη Γέργερη, σας καλούμε να εξετάσετε το ενδεχόμενο μιας ενδιάμεσης λύσης, όπως για παράδειγμα τη διέλευση του δρόμου έως μια συγκεκριμένη ώρα το πρωί και το μεσημέρι ή το τμηματικό κλείσιμό του (ένα ρεύμα κυκλοφορίας)».

Διαφήμιση
Διαφήμιση