HomeHL-EconomyΗ Τράπεζα Πειραιώς «Τράπεζα Λογαριασμών» στην κοινοπρακτική χρηματοδότηση του TAP

Η Τράπεζα Πειραιώς «Τράπεζα Λογαριασμών» στην κοινοπρακτική χρηματοδότηση του TAP

Το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα ανέλαβε το ρόλο της Τράπεζας Λογαριασμών στην κοινοπρακτική χρηματοδότηση ύψους €3,9 δισ. ευρώ για την κατασκευή του αγωγού TAP

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Τράπεζα Πειραιώς  ανέλαβε το ρόλο της Τράπεζας Λογαριασμών (Onshore Account Bank Greece) στο κοινοπρακτικό σχήμα χρηματοδότησης για την κατασκευή του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου – TAP.

H χρηματοδότηση του TAP – ένα από τα σημαντικότερα στρατηγικά έργα της Ευρώπης – ανήλθε στο συνολικό ποσό των €3,9 δισ. ευρώ, το οποίο αποτελεί την υψηλότερη χρηματοδότηση που εγκρίθηκε για ευρωπαϊκό έργο υποδομής εντός του 2018.

Στη χρηματοδότηση συμμετείχε ομάδα 17 εμπορικών τραπεζών, παράλληλα με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης & Ανάπτυξης (EBRD) και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (EIB). Μέρος της χρηματοδότησης καλύπτεται από τους Οργανισμούς Εξαγωγικών Πιστώσεων (Bpifrance, Euler Hermes και SACE).

Οπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η Τράπεζα Πειραιώς, μέσω της Διεύθυνσης Κοινοπρακτικών & Ομολογιακών Δανείων και της Λιανικής Τραπεζικής και Δικτύων, είναι η μόνη ελληνική τράπεζα που έχει ενεργό συμμετοχή στο εν λόγω κοινοπρακτικό σχήμα, επιβεβαιώνοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στην υποστήριξη των στρατηγικών έργων ενέργειας και υποδομών που συμβάλλουν στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Η συμμετοχή της Τράπεζας στο κοινοπρακτικό σχήμα αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης από διεθνείς τραπεζικούς οργανισμούς προς την ίδια, την τεχνογνωσία και τους ανθρώπους της και την αναδεικνύει σε αξιόπιστο συνεργάτη σε διεθνείς, μεγάλης κλίμακας, κοινοπρακτικές συναλλαγές.

Η Τράπεζα Λογαριασμών, στις περιπτώσεις των σύνθετων χρηματοδοτήσεων έργων υποδομών, αναλαμβάνει τον έλεγχο και την παρακολούθηση του συνόλου των Τραπεζικών Λογαριασμών της εταιρείας του έργου σε όλα τα στάδιά του σύμφωνα με τις προβλέψεις των συμβατικών εγγράφων χρηματοδότησης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση