HomeΚΡΗΤΗΘλίψη για το χαμό του άτυχου ερευνητή

Θλίψη για το χαμό του άτυχου ερευνητή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια απροσδόκητη απώλεια βύθισε στο πένθος της επιστημονική κοινότητα καθώς την τελευταία του πνοή άφησε ο ερευνητής του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας του ΙΤΕ Κρήτης Θανάσης Λουκέρης.

Ο άτυχος 54χρονος εντοπίστηκε στο γραφείο του, όπου όπως φαίνεται τον βρήκε ο θάνατος τουλάχιστον πριν από ένα 24ωρο. Ο εκλιπών είχε να δώσει σημεία ζωής από το βράδυ της Παρασκευής, όταν μίλησε για τελευταία φορά με τη μητέρα του η οποία ζει στην Αθήνα. Η ίδια επικοινώνησε χθες το πρωί με συνεργάτες του από το ΙΤΕ ζητώντας τη βοήθειά τους για τον εντοπίσει.

Με τη συνδρομή αστυνομικών αναζητήθηκε αρχικά στο σπίτι όπου διέμενε στο Ηράκλειο, χωρίς να βρεθεί κάποιο ίχνος. Οι έρευνες συνεχίστηκαν στο χώρο του ΙΤΕ, όπου συνάδελφοί του άνοιξαν το γραφείου του που ήταν κλειδωμένο, για να βρεθούν μπροστά στην τραγική διαπίστωση.

Όπως φαίνεται ο άτυχος 54χρονος εργαζόταν μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής, οπότε υπολογίζεται από τον ιατροδικαστή ότι αισθάνθηκε κάποια αδιαθεσία και άφησε την τελευταία του πνοή πριν προλάβει να καλέσει σε βοήθεια. Φως στα ακριβή αίτια του θανάτου του αναμένεται να ρίξει η νεκροψία-νεκροτομή.

Ο Θανάσης Λουκέρης ήταν εδώ και πάρα πολλά χρόνια συνεργάτης του ΙΤΕ και εργαζόταν ως ερευνητής στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας. Αφήνει πίσω του σπουδαία έρευνα στο πεδίο της Βιολογίας αναφορικά με τη μελέτη φαρμακευτικών στόχων στο παράσιτο της ελονοσίας και σε μεταδιδόμενους από κουνούπια ιούς, τη μελέτη επιλεγμένων πρωτεασών του Plasmodium.

Η κηδεία του αναμένεται να γίνει στην Αθήνα όπου ζουν η μητέρα και τα αδέλφια του.
neakriti.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση