HomeHL-9Στο πλευρό των… αγροτών οι ιδιωτικοί υπάλληλοι

Στο πλευρό των… αγροτών οι ιδιωτικοί υπάλληλοι

Την Κυριακή δίνουν ραντεβού στο ΕΚΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο πλευρό των… αγροτών τάσσονται οι ιδιωτικοί υπάλληλοι του Ηρακλείου που στηρίζουν τον αγώνα τους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου αναμένεται προσυγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου για κινητοποίηση αλληλεγγύης στο μπλόκο των Πραιτωρίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου εκφράζει την αγωνιστική αλληλεγγύη και συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων αγροτών, που διεκδικούν την επιβίωσή τους, το δικαίωμα στην καλλιέργεια της γης των πατεράδων τους και των παππούδων τους.

Στο μπλόκο στα Πραιτώρια και στα υπόλοιπα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα, δίνουν μια ακόμα σκληρή μάχη ενάντια στην ΕΕ και την ΚΑΠ. Ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων διαχρονικά , ενάντια στην πολιτική που στοχεύει στο ξεκλήρισμα των αγροτών και τη συγκέντρωση  της γης σε μια χούφτα επιχειρηματίες που θα επιλέγουν τι θα παράγεται, θα ελέγχουν την ποσότητα και την ποιότητα της παραγωγής.

Στο πλαίσιο των αποφάσεων της Κ.Α.Π. της Ε.Ε., η κατάσταση της μικρομεσαίας αγροτιάς όπως και των εργαζομένων, χειροτερεύει μέρα με τη μέρα. Απ’ τη μια το κόστος παραγωγής που αυξάνεται συνεχώς, απ’ την άλλη ο έλεγχος της αγοράς από τους μεγαλέμπορους  οι περικοπές στις ενισχύσεις – επιδοτήσεις και αποζημιώσεις  προϊόντων, έχουν φέρει τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους ένα βήμα πριν από την καταστροφή.

Τα προβλήματα των φτωχών αγροτών  και των εργαζομένων  όχι μόνο τα ξέρουν όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά , αλλά είναι υπεύθυνες, γιατί  οι πολιτικές τους είναι που χειροτερεύουν μέρα με τη μέρα τη ζωή μας!

Είναι οι ίδιοι και οι πολιτικές τους, που θέλουν τους εμποροϋπάλληλους  σύγχρονους δούλους, είτε να δουλεύουμε με εξαντλητικούς ρυθμούς , να δουλεύουμε σχεδόν μέχρι τα μεσάνυχτα, να δουλεύουμε και τις Κυριακές, είτε να μας υποαπασχολούν με συμβάσεις ακόμα και μιας μέρας, με μισθούς ψίχουλα μπροστά τα κέρδη που καρπώνονται καθημερινά με τον ιδρώτα μας.

Παράλληλα καταγγέλλουμε την πρωτοφανή κυβερνητική επιχείρηση τρομοκράτησης και καταστολής εναντίον της αγροτιάς που αγωνίζεται. Πρόκειται για μια πρωτοφανή δίωξη των αγωνιζόμενων αγροτών, στελεχών του αγροτικού κινήματος, με πολιτική απόφαση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είναι η πρώτη φορά που καλούνται να δικαστούν, χωρίς να απολογηθούν, συνδικαλιστικά στελέχη, πρόεδροι και μέλη ΔΣ των οργανώσεων του αγροτικού κινήματος. Η νέα δίωξη των αγροτών συνδικαλιστών είναι μια νέα σελίδα στη μαύρη βίβλο του αυταρχισμού και της καταστολής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τον νόμο ενάντια στο δικαίωμα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση, ποινικοποίησε τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς, χτύπησε με ΜΑΤ και βία τις κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών, εργατών, φοιτητών και στέλνει καθημερινά στα δικαστήρια αγωνιστές του εργατικού-λαϊκού κινήματος.

Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων αγροτών και τα δίκαια αιτήματά τους.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία να εκδηλώσουμε την αλληλεγγύη μας με κάθε πρόσφορο τρόπο. Καλούμε σε προσυγκέντρωση την Κυριακή 3/2 12μμ στο ΕΚΗ για κινητοποίηση αλληλεγγύης στο μπλόκο των Πραιτωρίων !

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3/2 12μμ ΣΤΟ ΕΚΗ

ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΩΝ ΠΡΑΙΤΩΡΙΩΝ

Διαφήμιση
Διαφήμιση