HomeΕΛΛΑΔΑΤο υπουργείο Δικαιοσύνης αμφισβητεί την έκθεση για τη διαφθορά στην Ελλάδα

Το υπουργείο Δικαιοσύνης αμφισβητεί την έκθεση για τη διαφθορά στην Ελλάδα

Της Διεθνούς Διαφάνειας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το υπουργείο Δικαιοσύνης αμφισβητεί ουσιαστικά την ετήσια έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα έχει τη δεύτερη χειρότερη «επίδοση» στην ΕΕ, στον Δείκτη Αντίληψης για τη Διαφθορά.

Σε ανακοίνωση, το υπουργείο αναφέρει ότι η εν λόγω «βαθμολόγηση» της χώρας αποτυπώνει υποκειμενικά και όχι αντικειμενικά στοιχεία, «δηλαδή προσμετρά την αντίληψη περί διαφθοράς και όχι το πραγματικό μέγεθος του φαινομένου της διαφθοράς».

«Ανεξαρτήτως της επιστημονικής τεκμηρίωσης της μεθοδολογίας με την οποία διεξάγεται η μέτρηση αυτή, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η έκθεση αναφέρει, ως παράγοντα που διαμορφώνει την αντίληψη περί διαφθοράς στη χώρα για το έτος 2018, την αποκάλυψη σκανδάλων που αφορούν σε προμήθειες φαρμάκων, στα οποία φέρονται να εμπλέκονται  πολιτικά πρόσωπα προηγούμενων κυβερνήσεων. Τα συγκεκριμένα σκάνδαλα αφορούν προγενέστερα έτη και ερευνώνται από την ελληνική Δικαιοσύνη κατά την τελευταία διετία τουλάχιστον. Προκύπτει λοιπόν ότι η αποκάλυψη των σκανδάλων, η οποία κατατείνει στη διερεύνηση και διαλεύκανση των υποθέσεων και άρα προωθεί τη διαφάνεια και καταπολεμά τη διαφθορά, φέρνει στο φως όσα προηγουμένως βρίσκονταν στο σκοτάδι», αναφέρει ακόμη το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Τέλος, σημειώνει ότι η καταπολέμηση της διαφθοράς αποτελεί στρατηγική δέσμευση της κυβέρνησης και επισημαίνει ότι η αρμόδια Γενική Γραμματεία συμβάλλει «καθοριστικά στη θωράκιση των θεσμών, την ενίσχυση της διαφάνειας και της λογοδοσίας».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση