HomeΕΛΛΑΔΑΜια ιδιαίτερη τιμή για τον Γιώργο Κρεμλή

Μια ιδιαίτερη τιμή για τον Γιώργο Κρεμλή

Θα προεδρεύσει στη Διεθνή Συνδιάσκεψη της Σύμβασης Espoo και του Πρωτοκόλλου για τη στρατηγική εκτίμηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων που θα γίνει στη Γενεύη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη Γενεύη από τις 5-7 Φεβρουαρίου 2019 θα γίνει η Διεθνή Συνδιάσκεψη της Σύμβασης Espoo και του Πρωτοκόλλου για τη στρατηγική εκτίμηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων, στην οποία θα προεδρεύσει ο κ.Γιώργος Σταύρος Κρεμλής.

Ως Πρόεδρος του Εκτελεστικού Γραφείου της Σύμβασης και του Πρωτοκόλλου προεδρεύει στις Συνδιασκέψεις των Μερών της Σύμβασης στις οποίες συμμετέχουν τα 45 κράτη μέλη της, μεταξύ των οποίων και τα 28 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 Tην τελευταία φορά προήδρευσε στο Μινσκ, Λευκορωσία, στη Συνδιάσκεψη της 13-17 Ιουνίου 2017.

Η Σύμβαση Espoo διέπει τη διασυνοριακή εκτίμηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων έργων, ενώ το Πρωτόκολλο την εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων σχεδίων και προγραμμάτων.

Η σημασία τους είναι τεράστια ως εργαλείων περιβαλλοντικής διπλωματίας και πολιτικής, αφού ρυθμίζουν – μεταξύ άλλων – την κατασκευή και παράταση λειτουργίας πυρηνικών εργοστασίων, λιγνιτικών μονάδων παραγωγής ενέργειας, λιμένων και καναλιών καθώς και αγωγών και δικτύων ενέργειας.

Η Σύμβαση Espoo θα γίνει σύντομα παγκόσμια από πλευράς συμμετοχής, ενώ το Πρωτόκολλο έχει ήδη παγκόσμια εμβέλεια.

Η Προεδρία του κ.Κρεμλή είναι ιδιαίτερα  τιμητική και είναι αποτέλεσμα της επαγγελματικής καταξίωσής του καθώς και της προσφοράς του στην προστασία του περιβάλλοντος και του κλίματος.

Ο Γ. Κρεμλής είναι Διευθυντής ε.τ. της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εντεταλμένος σύμβουλος της DGENV για θέματα κυκλικής οικονομίας και νησιωτικότητας. Μέλος του περιβαλλοντικού και κοινωνικού συμβουλευτικού οργάνου της EBRD.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση