HomeHL-TOPΧανιά: Έπεσε στα παγωμένα νερά για να σώσει έναν 71χρονο

Χανιά: Έπεσε στα παγωμένα νερά για να σώσει έναν 71χρονο

Η αυτοθυσία ενός Λιμενικού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μόλις τον ενημέρωσαν ότι ένας άνθρωπος βρίσκεται στη θάλασσα και κινδυνεύει να πνιγεί αμέσως βούτηξε στα παγωμένα νερά της Παλαιόχωρας.

Ο λόγος για τον Ανθυποπλοίαρχο Δημήτρη Μπαρούνη ο οποίος έσωσε από βέβαιο πνιγμό έναν 71χρονο αλλοδαπό ο οποίος εντοπίστηκε στη Θαλάσσια περιοχή «χαλίκια».

Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας.

Ο Ανθυποπλοίαρχος αφού κολύμπησε περισσότερα από 150 μέτρα κράτησε τον 71χρονο στην επιφάνεια του νερού. Το πλωτό του λιμενικού Σώματος έφτασε σε σύντομο χρονικό διάστημα και τους παρέλαβε.
Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διεκομίσθη αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κανδάνου – Σελίνου για την παροχή των πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων “Ο Άγιος Γεώργιος” για περαιτέρω εξετάσεις.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Δυτικής Κρήτης αναφέρει:
«Το ΔΣ της ΕΠΛΣ ΔΥΤ. ΚΡΗΤΗΣ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια το συνάδελφο Ανθυποπλοίαρχο ΛΣ ΜΠΑΡΟΥΝΗ Δημήτριο για την αυτοθυσία του και τη καθοριστική επέμβασή του σε περιστατικό κινδυνεύοντος ατόμου που συνέβη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Παλαιόχωρας Χανίων.

Συγκεκριμένα ο συνάδελφος ενεργώντας με αυταπάρνηση και βλέποντας έναν συνάνθρωπό μας να κινδυνεύει από πνιγμό, χωρίς δεύτερη σκέψη, βούτηξε στη θάλασσα και κατάφερε να κολυμπήσει σε απόσταση τουλάχιστον 150 μέτρων, να προφτάσει και τελικά να τον διασώσει από βέβαιο πνιγμό.

Τέτοιες πράξεις αυτοθυσίας, οι οποίες χρήζουν ανάδειξης αλλά και βράβευσης, μας κάνουν να αισθανόμαστε περήφανοι για τους συναδέλφους, οι οποίοι κάτω από αντίξοες συνθήκες υπερβάλλουν εαυτούς για το γενικότερο καλό και τη προστασία της ανθρώπινης ζωής. Ευχόμαστε στον Ανθυποπλοίαρχο ΛΣ ΜΠΑΡΟΥΝΗ Δημήτριο υγεία, ευτυχία και πάντα τέτοιες επιτυχίες.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση