HomeHL-9Σε χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε η γνωστή ακτιβίστρια μετά το τροχαίο

Σε χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε η γνωστή ακτιβίστρια μετά το τροχαίο

Το αίτημα που διατύπωσε μέσα από το νοσοκομείο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε χειρουργική επέμβαση στο πόδι υποβλήθηκε ήδη η γνωστή ακτιβίστρια και ΑμΕΑ, Γεωργία Ξημεράκη, η οποία τραυματίστηκε χθες το μεσημέρι στη λεωφόρο Δημοκρατίας, σε τροχαίο ατύχημα που είχε με το ειδικό αμαξίδιό της, το οποίο της επιτρέπει να κινείται στον δρόμο.

Όπως η ίδια γνωστοποίησε, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στα social media, εν μέσω κύματος ευχών και συμπαράστασης από τον κόσμο, παραμένει νοσηλευόμενη καθώς θα πρέπει να αναρρώσει μετά το χειρουργείο  που έγινε προκειμένου να αποκατασταθεί το τραύμα που προκλήθηκε στο πόδι της κατά την πτώση της στο οδόστρωμα.

Η 49χρονη ακτιβίστρια, που ασχολείται ενεργά με τη διεκδίκηση του δικαιώματος της προσβασιμότητας σε άτομα με κινητικά προβλήματα, και τιμήθηκε πρόσφατα από τον Δήμο Ηρακλείου, χθες το μεσημέρι κινούνταν με το αμαξίδιο της στη λεωφόρο Δημοκρατίας. Λόγω της περιορισμένης ορατότητας από το πλήθος των ΙΧ που ήταν σταθμευμένα στο σημείο και της κακής κατάστασης το οδοστρώματος, στην προσπάθειά της να αποφύγει διερχόμενο όχημα, έπεσε στον δρόμο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τη μετέφερε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, ενώ πολλοί ήταν οι οδηγοί αλλά και οι περαστικοί που παρέμειναν στον τόπο του ατυχήματος προκειμένου να της προσφέρουν συνδρομή μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο.

Λίγες ώρες αργότερα και ούσα στο νοσοκομείο, η κ. Ξημεράκη απηύθυνε δημόσια αίτημα, μέσω της κοινωνικής δικτύωσης αναφέροντας χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της: «Ζητάω να φτιαχτεί η λακκούβα που βρίσκεται στην ράμπα απέναντι από το Καπετανακειο«.

Νωρίτερα, σήμερα το πρωί με άλλη ανάρτησή της ενημερώνει τους διαδικτυακούς της φίλους για την κατάσταση της υγείας της, μετά την επιτυχημένη επέμβαση,  λέγοντας: «Αναρρωνω χρειάζομαι θετική ενέργεια»

Διαφήμιση
Διαφήμιση