HomeΚΡΗΤΗΠρόταση των Ενεργών Πολιτών για ένταξη έργου στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ»

Πρόταση των Ενεργών Πολιτών για ένταξη έργου στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ»

Αφορά στις αθλητικές εγκαταστάσεις των δήμων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Να τρέξει τις διαδικασίες ώστε να προλάβει ως τις 30 Απριλίου, που είναι η καταληκτήρια ημερομηνία, να καταθέσει πρόταση προς ένταξη στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», που αφορά στην «Κατασκευή, επισκευή, συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων», ζητά από τη Δημοτική Αρχή του Ηρακλείου ο επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών Ηλίας Λυγερός μέσω γραπτής πρότασης που κατέθεσε χθες 29/1/2019, επισημαίνεται σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης.

Στην ίδια ανακοίνωση, επισημαίνονται ακόμη τα εξής:

“Μάλιστα προτείνει και συγκεκριμένη δράση προς ένταξη καθώς ανατρέχοντας στο εγκεκριμένο Τεχνικό Πρόγραμμα Έργων του Δήμου Ηρακλείου για το 2019, έχει διαπιστώσει ότι μία από τις δράσεις που θα μπορούσε να υπαχθεί προς χρηματοδότηση στο εν λόγω πρόγραμμα και ταιριάζει απόλυτα με το αντικείμενο της πρόσκλησης, είναι αυτή με αύξοντα αριθμό 78 και τίτλο «Αθλητικό Κέντρο Αγίας Αικατερίνης».

Ήδη για το έργο αυτό υπάρχει ακίνητο το οποίο πρόσφατα παραχωρήθηκε με χρησιδάνειο στο Δήμο Ηρακλείου από τον ΟΑΕΔ. Συνεπώς τόσο ο κ Λυγερός όσο και τα υπόλοιπα μέλη της Παράταξης θεωρούν πως δεν πρέπει αυτό το χρηματοδοτικό εργαλείο να χαθεί για το Ηράκλειο χωρίς να το εκμεταλλευτούμε.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της πρότασης που υπέβαλε στο Δήμο ο επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών Ηλίας Λυγερός:

Θ Ε Μ Α: «Κατάθεση Πρότασης στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ»

Σας είναι γνωστό ότι στις 14/01/2019 αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Υπουργείου Εσωτερικών και σε ενημερωτικές ιστοσελίδες η πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων προκειμένου να ενταχθούν στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», που αφορά στην «Κατασκευή, επισκευή, συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων», η οποία απευθύνεται σε Δήμους όλης τη χώρας με συνολικό προϋπολογισμό 50.000.000 € και μέγιστη επιχορήγηση ανά πρόταση τα 600.000 €.

Οι αιτήσεις χρηματοδότησης, μπορούν να περιέχουν κάθε είδους δαπάνη που αφορά α) στην κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων (ενδεικτικά: κλειστά γυμναστήρια, κολυμβητήρια, γήπεδα, ταρτάν στίβου, αποδυτήρια) και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα του ερασιτεχνικού και μαζικού αθλητισμού, β) συναφείς με τις ανωτέρω δράσεις και γ) δράσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση, εξοικονόμηση ενέργειας και αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Η υποβολή των προτάσεων ξεκίνησε από τις 14.01.2019 και ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτημάτων έχει οριστεί η 30η Απριλίου 2019.

Ως Ενεργοί Πολίτες, θεωρούμε ότι ο Δήμος μας πρέπει να καταθέσει το συντομότερο δυνατό μία πρόταση στη συγκεκριμένη πρόσκληση, λαμβάνοντας υπόψη και την καταληκτική ημερομηνία. Έτσι, ανατρέχοντας στο εγκεκριμένο Τεχνικό Πρόγραμμα Έργων του Δήμου Ηρακλείου για το 2019, διαπιστώνουμε ότι μία από τις νέες δράσεις που αναφέρονται και φαίνεται να ταιριάζει με το αντικείμενο της πρόσκλησης, είναι αυτή με αύξοντα αριθμό 78 και τίτλο «Αθλητικό Κέντρο Αγίας Αικατερίνης». Η συγκεκριμένη δράση αφορά στην κατασκευή του Αθλητικού Κέντρου Αγίας Αικατερίνης σε οικόπεδο που πρόσφατα παραχωρήθηκε με χρησιδάνειο στο Δήμο Ηρακλείου από τον ΟΑΕΔ.

Στόχευση όλων, πρέπει να είναι η αναζήτηση και αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων για την υλοποίηση πλήθους δράσεων προς όφελος των δημοτών. Το έργο αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μίας νέας αθλητικής δομής αυξάνοντας την κοινωνική προσφορά στου Δημότες που τόσο ανάγκη υπάρχει σήμερα.”

Διαφήμιση
Διαφήμιση