HomeHL-TOPΔίκη Λεμπιδάκη: Για φόβο και από τις δύο πλευρές έκαναν λόγο οι συνήγοροι υπεράσπισης

Δίκη Λεμπιδάκη: Για φόβο και από τις δύο πλευρές έκαναν λόγο οι συνήγοροι υπεράσπισης

Αρκετοί δικηγόροι απουσίαζαν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχίστηκε σήμερα η πολύκροτη δίκη για την υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, με τις αγορεύσεις  συνηγόρων υπεράσπισης.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Δευτέρα, η εισαγγελέας της έδρας, μετά από μαραθώνια αγόρευση, πρότεινε την ενοχή και των 12 κατηγορουμένων, κατά περίπτωση, ενώ αναφέρθηκε λεπτομερώς σε πτυχές της αρπαγής του ομηρίας του επιχειρηματία, που θεωρήθηκαν καθοριστικής σημασίας.

Μάλιστα, ζήτησε η έρευνα να επεκταθεί και σε άλλα άτομα, πέραν των 12 κατηγορουμένων, προκειμένου να αποδειχθεί ή όχι η εμπλοκή τους στην διοργάνωση και εκτέλεση του σχεδίου της απαγωγής.

Μόνο 5 αγορεύσεις συνηγόρων ολοκληρώθηκαν στη σημερινή ακροαματική διαδικασία. Πιθανότερο θεωρείται ότι η φάση αυτή θα διαρκέσει έως και την ερχόμενη Παρασκευή με καθημερινές συνεδριάσεις, γεγονός που μεταθέτει την απόφαση του δικαστηρίου για την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι συνήγοροι των 12 κατηγορουμένων, οι 8 εκ των οποίων είναι ήδη προφυλακισμένοι, θα προσπαθήσουν να αποδείξουν ότι οι εντολείς τους δεν βαρύνονται με την κατηγορία της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ώστε οι ποινές που θα τους επιβληθούν να είναι ευνοϊκότερες.

Κατά την διάρκεια της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας οι 5 δικηγόροι αναφέρθηκαν σ ελλιπή στοιχεία για τους πελάτες τους, κάποιοι εξ αυτών επιχείρησαν να αποδείξουν στο δικαστήριο ότι δεν υπήρξε η συμμετοχή τους στην απαγωγή, ενώ κάποιοι άλλοι αναφέρθηκαν στους φόβους τους οποίους αντιμετωπίζουν οι πελάτες τους.

Ωστόσο αρκετοί ήταν οι συνήγοροι υπεράσπισης που δεν βρέθηκαν σήμερα στην αίθουσα, με την εισαγγελέα να κάνει γνωστό ότι οι αγορεύσεις θα γίνουν κατά σειρά.

Στην τελευταία συνεδρίαση ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη της εισαγγελέα για την δολιοφθορά που είχε γίνει το περασμένο καλοκαίρι στο αυτοκίνητο του γιου του επιχειρηματία, σε μια στιγμή κατά την οποία ο Μιχάλης Λεμπιδάκης βρισκόταν στα χέρια των απαγωγέων του. Λόγω του γεγονότος αυτού, η οικογένεια βρισκόταν σε καθεστώς φόβου, γεγονός που δικαιολογεί το ότι ο ίδιος ο επιχειρηματίας δεν περιέγραψε τα πρόσωπα των ανθρώπων εκείνων που συμμετείχαν στην αρπαγή του, μολονότι δεν φορούσαν κουκούλες, όπως προέκυψε από καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση