HomeΕΛΛΑΔΑΕ. Κουντουρά: Διψήφια αύξηση στις προκρατήσεις για το 2019

Ε. Κουντουρά: Διψήφια αύξηση στις προκρατήσεις για το 2019

«Τεράστια συμβολή» του τουρισμού στην ελληνική οικονομία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για «τεράστια συμβολή» του τουρισμού συνολικά στην ελληνική οικονομία, που συμπαρέσυρε το 2018 στην ανάπτυξη όλους τους παραγωγικούς κλάδους, όπως το εμπόριο, η οικοδομική δραστηριότητα και η κτηματαγορά, έκανε λόγο η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, υπενθυμίζοντας ότι η περσινή χρονιά έκλεισε με νέο ιστορικό ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό, με 33 εκατ. διεθνείς αφίξεις και έσοδα άνω των 16 δισ. ευρώ.

Μιλώντας στον «Alpha 98,9», αναφέρθηκε και στη στρατηγική του υπουργείου Τουρισμού, στις επόμενες κινήσεις του για να διασφαλιστούν και το 2019 η εξαιρετική πορεία του ελληνικού τουρισμού και τα συνεχόμενα ρεκόρ της τελευταίας τετραετίας, όπως επίσης και για να διατηρηθεί η διψήφια αύξηση που ήδη σημειώθηκε στις προκρατήσεις για τη φετινή χρονιά από τις ξένες αγορές.

Κατά την κ. Κουντουρά, το 2019 θα είναι μια χρονιά «απαιτητική και δύσκολη». Αναφέρθηκε και σε προκλήσεις που ήδη διαχειρίζεται, όπως το Brexit και οι κλυδωνισμοί που αναμένεται να επιφέρει σε όλη την ευρωπαϊκή οικονομία, οι συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις στην Ευρώπη, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν low cost αεροπορικές εταιρείες κι επηρεάζουν τον προγραμματισμό των πτήσεων, αλλά και ο αυξημένος ανταγωνισμός από χώρες εκτός ΕΕ που υιοθετούν επιθετικές και «επιδοματικές» πολιτικές στον τουρισμό, και διαθέτουν πολλαπλάσια κονδύλια για τη διαφημιστική προβολή τους, συγκριτικά με την Ελλάδα.

Η υπουργός τόνισε ότι θα έχει συναντήσεις με παράγοντες της βρετανικής και ευρωπαϊκής τουριστικής βιομηχανίας το αμέσως επόμενο διάστημα, ώστε να περιοριστούν τυχόν προβλήματα και να διασφαλιστεί η αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα, σε συνέχεια της θετικής πορείας των προκρατήσεων από το σύνολο των αγορών, αλλά και ειδικότερα από τη Μ. Βρετανία, που αποτελεί μία από τις δύο βασικές αγορές για τον ελληνικό τουρισμό.

Σε ερώτηση για τις πολιτικές εξελίξεις, ξεκαθάρισε ότι το εθνικό συμφέρον είναι πάνω από όλα, πάνω από οποιοδήποτε κομματικό όφελος και πολιτικό ή προσωπικό κόστος.

Τόνισε ότι η πολιτική κριτική είναι καλοδεχούμενη. Κατήγγειλε, ωστόσο, ότι είναι καταδικαστέα τα ψεύδη και οι συκοφαντίες, οι προσωπικές επιθέσεις και η στοχοποίησή της από πολιτικούς αντιπάλους, που δίνουν το δικαίωμα και την πολιτική κάλυψη σε ακραία στοιχεία να εκφοβίζουν και να τρομοκρατούν.

«Δεν υπέκυψα και δεν θα υποκύψω σε εκφοβισμούς και εκβιασμούς» τόνισε και κάλεσε τις δημοκρατικές δυνάμεις να υψώσουν με γενναιότητα τείχος απέναντι σε αυτές τις τακτικές.

Η κ. Κουντουρά είπε ότι έβαζε και θα βάζει πάντα το εθνικό συμφέρον πάνω από όλα και «με όποιο κόστος» και πως η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα.

naftemporiki.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση