HomeΚΟΣΜΟΣΝέα τουρκική πρόκληση: Δεν υποχωρούμε στη «γαλάζια πατρίδα», λέει ο Ακάρ

Νέα τουρκική πρόκληση: Δεν υποχωρούμε στη «γαλάζια πατρίδα», λέει ο Ακάρ

«Η Τουρκική Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει κανένα τετελεσμένο»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Αυτή τη φορά από τη βάση συντήρησης των αεροσκαφών της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας ο Τούρκος υπουργός Άμυνας τόνισε ότι «συνεχίζουμε την παρουσία μας στην Γαλάζια πατρίδα όπου υπάρχουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας».

Ο Χουλουσί Ακάρ, υπογράμισε ότι «όταν το κάνουμε αυτό με όλη την ειλικρίνειά μας προσπαθούμε να έχουμε σχέσεις καλής γειτονίας με όλους τους γείτονές μας και κυρίως με την Ελλάδα. Όμως λόγω κάποιων πολιτικών παραγόντων και λανθασμένων υπολογισμών τα γεγονότα διαστρεβλώνονται. Γίνονται κάποιες προκλήσεις. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν πως αυτά δεν έχουν κάποιο αποτέλεσμα».

«Η Τουρκική Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει κανένα τετελεσμένο. Σε ζητήματα οικονομικά, στρατιωτικά και ασφάλειας, στο Αιγαίο, στην ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο δεν μπορούμε να εγκρίνουμε κανένα θέμα που να μην υπάρχει η Τουρκία. Είμαστε απόλυτα αποφασισμένοι. Από την άλλη όμως σεβόμαστε το διεθνές δίκαιο και τις διμερείς συμφωνίες. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν πως δεν υποχωρούμε από κανένα δικαίωμα μας».

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση