HomeHL-GreeceΜυστήριο η αιτία που προκάλεσε γαστρεντερίτιδα σε 300 άτομα στην Καστοριά

Μυστήριο η αιτία που προκάλεσε γαστρεντερίτιδα σε 300 άτομα στην Καστοριά

«Καθαρές» οι εξετάσεις του νερού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε μέγα «γρίφο» εξελίσσεται η υπόθεση της ξαφνικής επιδημίας γαστρεντερίτιδας που έπληξε την ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς.

Οι εργαστηριακές εξετάσεις που πραγματοποίησε το εξειδικευμένο προσωπικό του δήμου Αργους Ορεστικού στο δίκτυο ύδρευσης, τελικά, δεν φανέρωσαν το ένοχο… μικρόβιο, που μέσα σε 48 ώρες οδήγησε πάνω από 300 άτομα στο νοσοκομείο.

2

Οι «καθαρές» εξετάσεις του νερού οδηγούν τους γιατρούς να επανεξετάζουν το σενάριο της ιογενούς γαστρεντερίτιδας.

«Δεν υπήρχε προσβολή από μικρόβιο. Τι μπορεί να φταίει; Μάλλον το αίνιγμα θα το λύσει το ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο δήμος δεν μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο από τα μέτρα που ήδη λάβαμε» σχολίασε ο δήμαρχος Αργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γαστρεντερίτιδα «χτύπησε» σε πέντε χωριά της περιοχής του Αργους – Ορεστικού και της Καστοριάς, καθώς και την πόλη της Καστοριάς.

Από τα εκατοντάδες κρούσματα, τουλάχιστον τέσσερα άτομα χρειάστηκε να εισαχθούν στο νοσοκομείο της Καστοριάς για νοσηλεία.

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα ανέδειξε το απόγευμα της Δευτέρας το ΚΕΕΛΠΝΟ το οποίο σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «με τα έως τώρα δεδομένα δεν μπορεί να αποκλειστεί η υδατογενής πηγή της επιδημίας ενώ παράλληλα αναμένονται τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου δειγμάτων νερού που εστάλησαν στο ΠΕΔΥ Θεσσαλίας».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση