HomeHL-MarketEurobank: «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» – Βραβεύτηκαν οι αριστούχοι

Eurobank: «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» – Βραβεύτηκαν οι αριστούχοι

Για 16η χρονιά στο πλευρό των μαθητών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τους 46 αριστούχους απόφοιτους από τα Λύκεια των Νομών Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων βράβευσε η Eurobank σε ειδική εκδήλωση στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που αποτελεί το μακροβιότερο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank, με 16 συνεχή χρόνια λειτουργίας και προσφοράς. Στην ίδια εκδήλωση βραβεύθηκαν και 4 αριστούχοι από τους νομούς Δωδεκανήσου και Κυκλάδων που φοιτούν στα πανεπιστήμια της Κρήτης.

Σε μια ζεστή και συγκινητική τελετή, παρουσία των οικογενειών τους, οι αριστούχοι μαθητές που ξεχώρισαν φέτος με τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις βραβεύθηκαν στις 25 Ιανουαρίου 2019.

Ο όμιλος Eurobank επενδύει στην Παιδεία ως μεγάλης σπουδαιότητας ζητούμενο για την ελληνική κοινωνία και το μέλλον της νέας γενιάς, καθώς αποτελεί το βασικό πεδίο εξέλιξης της κοινωνικής δομής, των επιστημών, του πολιτισμού και το βασικό εργαλείο για την αναβάθμιση της οικονομίας και της τεχνολογίας. Έχει επιλέξει να εστιάσει την κοινωνική του δράση σε τομείς που συνδέονται με τη νέα γενιά και τις προσπάθειές της για μάθηση και διάκριση και συγκεκριμένα στους τομείς της Παιδείας, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας.

Από το 2003 που ξεκίνησε το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, έχει βραβεύσει συνολικά 16.835 αριστούχους μαθητές από όλη την Ελλάδα ενώ μαζί με τους 890 που βραβεύονται φέτος ο αριθμός ανέρχεται σε 17.725.

Διανύοντας τη δεύτερη δεκαετία διεξαγωγής του, το Πρόγραμμα αυτό αποτυπώνει τη σταθερή απόφαση της Eurobank να στηρίζει την Παιδεία, κύριο παράγοντα σύγκλισης ισοδύναμων ευκαιριών και δυνατοτήτων, ως την πεμπτουσία της δημοκρατίας και κάθε πολιτισμένης και ανεπτυγμένης κοινωνίας, ιδιαίτερα σε περιόδους που τα περιθώρια πολλών οικογενειών να στηρίξουν τις σπουδές των παιδιών τους είναι δραματικά συμπιεσμένα.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον αριστούχο απόφοιτο που συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης (πάνω από 18.000) στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε κάθε ένα από τα 1.800 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας. Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.

Οι 50 αριστούχοι που βραβεύθηκαν συγκέντρωσαν από 18.056 έως 19.538 μόρια. Εξ αυτών, 21 εισήχθησαν σε ιατρικές και σχολές επιστημών υγείας, 11 σε πολυτεχνικές και σχολές θετικών επιστημών, 16 σε ανθρωπιστικές, νομικές και κοινωνικές σχολές και 2 σε σχολές επιστημών οικονομίας και πληροφορικής.

Παράλληλα, τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν σε τέσσερα Λύκεια από τα οποία αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του κάθε Νομού.

Συγκεκριμένα, στο Νομό Ηρακλείου βραβεύθηκε το 3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου και είναι η τέταρτη χρονιά που το συγκεκριμένο Λύκειο βραβεύεται στο πλαίσιο του Προγράμματος.

Στο Νομό Λασιθίου, το 2ο Γενικό Λύκειο Ιεράπετρας που βραβεύεται επίσης για τέταρτη φορά.

Στο Νομό Ρεθύμνου, το 1ο Γενικό Λύκειο Ρεθύμνου διακρίθηκε για τρίτη φορά στη διάρκεια του προγράμματος.

Και στο νομό Χανίων, το 4ο Γενικό Λύκειο Χανίων που βραβεύεται για έβδομη φορά.

Στην ομιλία του, ο Διευθυντής Περιφερειακής Αγοράς Ηρακλείου Β’, κ. Νικόλαος Ρασούλης, τόνισε ότι: «Για τη Eurobank η έμπρακτη στήριξη της νέας γενιάς που προσπαθεί και προοδεύει είναι πρωταρχική επιλογή υψηλής σημασίας και συμβολισμού που διαφυλάσσει το μέλλον και τις προοπτικές της χώρας. Καμία κοινωνία, δεν έχει μέλλον αν δεν ενισχύει τις προοπτικές ανάπτυξης και προόδου των νέων που αποτελεί βασικό προαπαιτούμενο προόδου της χώρας μας. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς διότι σε αυτά τα 16 χρόνια που υλοποιούμε το πρόγραμμα επιβράβευσης αριστούχων μαθητών διαπιστώνουμε πως τα νέα παιδιά παρά τις δυσκολίες δεν έχουν σταματήσει να πασχίζουν για να αναδειχθούν στο στίβο της γνώσης. Η προσπάθεια αυτών των παιδιών είναι για την Τράπεζα το πιο σημαντικό κεφάλαιο αισιοδοξίας και αποτελεί κινητήριο δύναμη προκειμένου να συνεχίσουμε να επενδύουμε όχι μόνο στον τομέα της Παιδείας αλλά και στους τομείς της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Πατέρας Δαυίδ Μιγαδάκης, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου Αρχιμανδρίτης Εμμανουήλ Κατσαρός, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης για θέματα Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Γιάννης Παρασύρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου για θέματα Πολιτικής Προστασίας και Δημοτικής Αστυνομίας Μαρίνος Παττακός, ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου για θέματα Παιδείας Γεώργιος Βλαχάκης, ο Αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου για θέματα Πολιτισμού Χάρης Αλεξάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου Ιωάννης Τσαπάκης, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Παρέστησαν επίσης ο Αναπληρωτής Οργανωτικός Συντονιστής του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Κρήτης Γιάννης Κανέλλος, καθώς και πολλοί παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του Νομού.

Πρώτος απηύθυνε χαιρετισμό ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος εκφράζοντας τη χαρά του για τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία της Eurobank η οποία, με ευαισθησία, επί 16 χρόνια τιμά και επιβραβεύει την επιτυχία και την αξία των μαθητών, ενώ συνεχάρη την Τράπεζα, τις οικογένειες και τους καθηγητές των παιδιών.

Ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου Αρχιμανδρίτης Εμμανουήλ Κατσαρός σημείωσε ότι η εκδήλωση είναι εορταστική γιατί επιβραβεύει τους αγώνες αλλά και τη χαρά των μαθητών και συνεχάρη τη Eurobank που επικυρώνει την προσπάθεια των νέων φοιτητών.

Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Πατέρας Δαυίδ Μιγαδάκης συνεχάρη τους νέους και τους ευχήθηκε να ευοδωθούν οι κόποι τους για περισσότερη μάθηση, αλλά και τη Eurobank για τη σημαντική πρωτοβουλία που τιμά την Παιδεία.

Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κρήτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης για θέματα Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Γιάννης Παρασύρης ανέφερε ότι η επιβράβευση αυτή ανταμείβει την προσπάθεια των μαθητών αλλά και των αφανών ηρώων, των δασκάλων. Απευθυνόμενος στους νέους τόνισε ότι θα πρέπει να διευθύνουν τους ορίζοντές τους με τη γνώση, πάντα με γνώμονα τις αξίες του ανθρωπισμού και του ήθους. Συνεχάρη επίσης την Τράπεζα για το σημαντικό κοινωνικό της έργο.

Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης συνεχάρη τους νέους για τη διάκριση αυτή και τους παρότρυνε να συνεχίσουν τη ζωή τους με αξίες την προσπάθεια για γνώση και συνεχή βελτίωση.

Στην ομιλία του, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός ανέφερε ότι η μεγάλη αυτή επιτυχία βασίζεται, εκτός από την προσπάθεια των μαθητών, και στους κόπους των γονέων και των δασκάλων. Συνεχάρη την Eurobank που ανταμείβει όλη αυτή την προσπάθεια, καθώς και τους γονείς και τους δασκάλους που στηρίζουν.

Ο Αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου για θέματα Πολιτισμού Χάρης Αλεξάκης συνεχάρη τους νέους που με τον ακούραστο αγώνα τους κατάφεραν να βάλουν τον πήχη πολύ ψηλά, καθώς και τη Eurobank που τιμά τους νέους με το πρόγραμμα αυτό.

Στην ομιλία του, ο Αναπληρωτής Οργανωτικός Συντονιστής του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Κρήτης και εκπρόσωπος του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης Γιάννης Κανέλλος εξέφρασε συγχαρητήρια στην Τράπεζα για το πρόγραμμα που επιβραβεύει την προσπάθεια των νέων, οι οποίοι είναι από τους πιο σκληρά εργαζόμενους και αξίζουν την επιβράβευση. Σημείωσε ότι βασικός κορμός της εκπαίδευσης είναι η δημόσια εκπαίδευση και ένα τέτοιο πρόγραμμα αποδεικνύει την αποτελεσματικότητά της.

Χαιρετισμό απέστειλαν ο Βουλευτής Ηρακλείου Ελευθέριος Αυγενάκης και ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης οι οποίοι συγχαίρουν τα παιδιά για τη σημαντική αυτή διάκρισή τους καθώς και την Τράπεζα για την πρωτοβουλία της να βραβεύσει τους άξιους μαθητές.

Διαφήμιση
Διαφήμιση