HomeΚΡΗΤΗΑνυπότακτη Κρήτη: Συνέλευση την ερχόμενη Κυριακή

Ανυπότακτη Κρήτη: Συνέλευση την ερχόμενη Κυριακή

Στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κάλεσμα συμμετοχής στη συνέλευση που διοργανώνει την ερχόμενη Κυριακή στο Ρέθυμνο απευθύνει η κίνηση “Ανυπότακτη Κρήτη”.

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

“Εδώ και 8 χρόνια η «Ανυπότακτη Κρήτη», ήδη από το 2010 – τότε σαν Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρεμβαση στην Κρήτη –παρεμβαίνει στην περιφέρεια Κρήτης. Το σχήμα κατέγραψε μία μαχητική φυσιογνωμία στην περιφέρεια προσπαθώντας να διαμορφώσει ένα ρεύμα μαχητικής αντιπολίτευσης εντός και εκτός του περιφερειακού συμβουλίου.

Σε μια περίοδο που κλιμακώνεται η αντιλαϊκή επίθεση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ( παρά την προσπάθεια των κυβερνώντων να μας πείσουν ότι τα ..μνημόνια τελείωσαν ), που βασικός της σύμμαχός σε αυτή την κατεύθυνση αναδείχτηκε η Περιφερειακή Αρχή και ο περιφερειάρχης κ. Αρναουτάκης πιστεύουμε ότι θα πρέπει να δυναμώσει και να μαζικοποιηθεί αυτό το ρεύμα μαχητικής αντιπολίτευσης που θα φέρνει στο προσκήνιο τα προβλήματα και τις ανάγκες της πλειοψηφίας του κρητικού λαού και να αποτελέσει ένα αντίπαλο δέος στους ‘ντόπιους και ξένους λύκους’ που λυμαίνονται τον τόπο μας.

Απευθύνουμε κάλεσμα ενότητας και συμπόρευσης στην προσπάθεια της “Ανυπότακτης Κρήτης” σε όλο το κινηματικό και πολιτικό δυναμικό που στάθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα στα τοπικά κινήματα της Κρήτης τα τελευταία χρόνια και να συμβάλλει στον σχεδιασμό ενός συνολικού πολιτικού – κινηματικού ανατρεπτικού σχεδίου.

Στους αγωνιστές εκείνους που θεωρούν την Περιφέρεια –Τοπικό κράτος αντιδημοκρατικό μηχανισμό ξένο προς τα λαϊκά συμφέροντα (όπως διαμορφώνεται από τον «Κλεισθένη», τον «Καποδίστρια» και τον «Καλλικράτη) και είναι υπέρ μιας πραγματικής « λαϊκής αυτοδιοίκησης» με γενικές συνελεύσεις, τοπικά δημοψηφίσματα και όχι με λευκές επιταγές κάθε τέσσερα χρόνια.

Στους αγωνιστές εκείνους που δεν υποτάσσουν τις κοινωνικές ανάγκες στα πλαίσια του “εφικτού” όπως ορίζονται από τα ΕΣΠΑ, τις συμφωνίες στα πλαίσια της ΕΕ, την εξυπηρέτηση του χρέους και τις συνθήκες σταθερότητας που θα επιβάλλουν οι “επενδυτές”.

Στους αγωνιστές άνεργους, εργαζόμενους, αγρότες που βλέπουν ότι μεροκάματο της προκοπής δεν βγαίνει με τις …συμμετοχές της Περιφέρειας σε τουριστικές και αγροτικές εκθέσεις που προωθούν τα συμφέροντα των μεγαλοξενοδόχων και των μεγαλοαγροτών.

Σε αυτούς που πιστεύουν πως μπορούμε να έχουμε δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες με επαρκές προσωπικό ενάντια στη λογική της εκχώρησης τους σε ιδιώτες τους όπως προωθείται από τις πολιτικές κυβέρνησης και Περιφέρειας .

Σε αυτούς που πιστεύουν ότι η ανάπτυξη που ευαγγελίζεται ό κ. Αρναουτάκης δεν έρχεται μέσα από τη λεηλασία των φυσικών πόρων του νησιού από αδίστακτα επιχειρηματικά συμφέροντα. Η αρπαγή των βουνών, των νερών, η καταπάτηση και καταστροφή τοπίων και μνημείων και τα φαραωνικά επενδυτικά σχέδια θα αλλάξουν μια για πάντα την εικόνα του νησιού.

Σε αυτούς που δεν τρώνε το παραμύθι ότι η Κρήτη θα μετατραπεί σε μεγάλο ενεργειακό κέντρο με τις νέες μπίζνες των εξορύξεων υδρογονανθράκων ενώ στην πραγματικότητα εμπλέκεται βαθύτερα στα παιχνίδια ενεργειακών ανταγωνισμών του ντόπιου και πολυεθνικού κεφαλαίου με ανυπολόγιστες περιβαλλοντικές επιπτώσεις και με τον κίνδυνο πολεμικής εμπλοκής.

Στους αγωνιστές που δεν θέλουν το νησί ιμπεριαλιστικό ορμητήριο με στρατιωτικές βάσεις φιλόξενο στους νατοικούς φονιάδες αλλά φιλόξενο σ’ αυτούς που αποτελούν θύματα τους, τους μετανάστες. Νησί αντιπολεμικό ενάντια σε φασισμό-ρατσισμό και πόλεμο.

Συναγωνιστή συναγωνίστρια, αγρότη, μισθωτέ στα τουριστικά επαγγέλματα, άνεργε, νεολαίε, δημόσιε και ιδιωτικέ υπάλληλε που πορευτήκαμε μαζί στον δρόμο ή βρεθήκαμε στις επιτροπές αγώνα για τοπικά ζητήματα, τα επόμενα χρόνια τα μέτωπα που θα ανοίξουν στο νησί μας την Κρήτη, είναι πολλά και κρίσιμα για τον τόπο μας και τις ζωές μας. Ζητήματα δημόσιων χώρων, επίθεση στα δημόσια αγαθά σε τοπικό επίπεδο (υγεία, παιδεία, πολιτισμός-αθλητισμός), μέτωπο κατά του ρατσισμού, προσφυγικό, πλειστηριασμοί, ΕΝΦΙΑ, ιδιωτικοποιήσεις, Υπερταμείο, διαχείριση των απορριμμάτων, προτεραιότητες ΕΣΠΑ και ΠΔΕ, αναδιάρθωση της ΚΑΠ, περιφερειακή πολιτική για το αγροτικό, ΒΑΠΕ, μεγάλα έργα (ΒΟΑΚ, ηλεκτρική διασύνδεση, Αεροδρόμιο στο Καστέλι ), εξορύξεις πετρελαίων, Στρατιωτικές Βάσεις του ΝΑΤΟ, τουριστική ανάπτυξη, airbnb κτλ

Για να μπορέσουμε να συγκροτήσουμε μια Μαχητική Λαϊκή Κινηματική αντιπολίτευση μέσα και έξω από το περιφερειακό συμβούλιο, που θα μπλοκάρει τις αναδιαρθρώσεις του Αρναουτάκη ή όποιου άλλου επίδοξου περιφερειάρχη

Για να επεξεργαστούμε συλλογικά τα μεγάλα ζητήματα του τόπου μας συγκροτώντας το πρόγραμμά μας, αξιοποιώντας τον κοινό μας πλούτο και εμπειρίες χτίζοντας έναν άλλο δρόμο στην υπηρεσία των λαϊκών συμφερόντων

Για να βαθύνουμε τον μετωπικό, δημοκρατικό, αντισυνδιαχειριστικό, ανυπότακτο, αντι-ΕΕ, αντικαπιταλιστικό χαρακτήρα της Ανυπόταχτης Kρήτης”.

Η συνέλευση του σχήματος της Ανυπότακτης Κρήτης θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στο Πανεπιστήμιο Κρήτης του Ρεθύμνου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση