Πολύωρη αποδείχθηκε και σήμερα η διαδικασία της απολογίας των κατηγορουμένων στη δίκη για την πολύκροτη υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Με τη σημερινή διαδικασία ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των 12 κατηγορουμένων που βρίσκονται προφυλακισμένοι, ενώ αύριο θα ξεκινήσουν οι απολογίες για τους υπόλοιπους τέσσερις που είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μετά τη σύλληψή τους. Υπενθυμίζεται πως ανάμεσά τους βρίσκονται και άτομα που φέρονται να είχαν ηγετικό ρόλο στη διοργάνωση της απαγωγής του επιχειρηματία.

Το πρωί, σήμερα, απολογήθηκε ο 46χρονος άνδρας από το Ρέθυμνο, στον οποίο επίσης αποδίδεται από τις αρχές κεντρικός ρόλος στην υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Ο ίδιος στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι έκανε ό,τι μπορούσε για να προστατεύσει τον Μιχάλη Λεμπιδάκη προκειμένου να μην του συμβεί κακό κατά τη διάρκεια της πολύμηνης κράτησής του.

Μάλιστα όπως τόνισε δεν γνώριζε τα ακριβή σχέδια αυτών που διοργάνωσαν την απαγωγή και ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει για ποιο λόγο διήρκεσε τόσο πολύ η ομηρία του επιχειρηματία.

Σε μια αποστροφή του, απευθύνθηκε στον κ. Λεμπιδάκη που παρακολουθούσε τη διαδικασία από το ακροατήριο ζητώντας του συγγνώμη.

Η πρόεδρος, μάλιστα, ρώτησε τον επιχειρηματία αν όντως η στάση του κατηγορουμένου απέναντί του ήταν καλή, γεγονός που επιβεβαίωσε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης.

Στη συνέχεια απολογήθηκε ο 61χρονος μεσίτης, ο οποίος εμφανίστηκε μετανιωμένος και μάλιστα διπλά, όπως τόνισε. Ισχυρίστηκε ότι μετάνιωσε που εισάκουσε τον 46χρονο φίλο του, αλλά κυρίως επειδή ενέπλεξε την ανήλικη κόρη του, πράξη την οποία απέδωσε σε “ακραία συναισθηματική φόρτιση”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση