HomeHL-9Συνεχίζεται η δίκη για την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη

Συνεχίζεται η δίκη για την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχίζεται σήμερα η ακροαματική διαδικασία στην πολύκροτη υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, με την ολοκλήρωση των απολογιών των κατηγορουμένων.

Η σημερινή διαδικασία περιελάμβανε την κατάθεση του 46χρονου εκ των κατηγορουμένων, στον οποίο μάλιστα αποδίδεται κεντρικός ρόλος από τις Αρχές

Ο ίδιος στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι έκανε ότι μπορούσε για να προστατεύσει τον επιχειρηματία και να μην του συμβεί κάτι κακό.

Μάλιστα όπως τόνισε δεν γνώριζε τα ακριβή σχέδια και τις προθέσεις για την απαγωγή όπως επίσης δεν γνώριζε ότι θα είχε τόση μεγάλη διάρκεια η ομηρία του επιχειρηματία.

Ο ίδιος μάλιστα δεν παρέλειψε να ζητήσει συγνώμη απο τον Κ.Λεμπιδάκη ο οποίος παρακολουθεί την δίκη.
Ερωτηθείς από την έδρα επιβεβαίωσε ότι ο 46χρονος κατηγορούμενος ήταν φιλικός απέναντι του και για τον λόγο αυτό τον αποκαλούσε «Ευγένιο».

Υπενθυμίζεται ότι στην ακροαματική διαδικασία της 17ης Ιανουαρίου είχε προκαλέσει αίσθηση η απολογία του 44χρονου ιδιοκτήτη της μάντρας που είχε αποτελέσει το τελευταίο κρησφύγετο της ομάδας των φερόμενων ως απαγωγείς του επιχειρηματία. Ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί κατά τη διάρκεια της συντονισμένης και επιτυχημένης επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ στη διάρκεια της οποίας είχε απελευθερωθεί ο Μιχάλης Λεμπιδάκης.

Ο κατηγορούμενος είχε ισχυριστεί ότι ενεπλάκη στην υπόθεση της απαγωγής μετά από εκβιασμό που είχε δεχθεί, ωστόσο δεν είχε κατονομάσει τους εκβιαστές του λέγοντας ότι φοβάται να αποκαλύψει λεπτομέρειες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση