Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του Αγίου Νικολάου, όταν φωτιά ξέσπασε σε πολυκατοικία σε κεντρικό σημείο και πιο συγκεκριμένα επί της οδού Κοζύρη.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να απομακρύνουν τους ενοίκους έγκαιρα ενώ η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο λίγο μετά τις 15:00. Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι οι φλόγες ξεπήδησαν στο κλιμακοστάσιο του κτιρίου μετά από βραχυκύκλωμα σε ηλεκτρικό πίνακα.

Τους πυκνούς καπνούς που είχαν καλύψει το κτίριο, εισέπνευσαν δύο από τους ενοίκους, ένας άνδρας και μια γυναίκα, μέσης περίπου ηλικίας, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στον τόπο της πυρκαγιάς έσπευσαν από την πρώτη στιγμή διασώστες του ΕΚΑΒ, οι οποίοι μετέφεραν στο νοσοκομείο τους ενοίκους που αντιμετώπιζαν αναπνευστικά προβλήματα.

Η άμεση αντίδραση και η αυτοθυσία των αστυνομικών

Λίγο πριν να φθάσει στην πολυκατοικία η δύναμη της πυροσβεστικής που ανέλαβε την επιτυχημένη επιχείρηση εκκένωσης του κτιρίου και κατάσβεσης της πυρκαγιάς, στο σημείο βρέθηκαν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ Λασιθίου, οι οποίοι με πραγματική αυτοθυσία και μολονότι δεν έφεραν τον κατάλληλο εξοπλισμό, μπήκαν στο φλεγόμενο κτίριο και κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τον άνδρα που εν τέλει μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Στο γεγονός αναφέρθηκε με ανάρτησή του στο Facebook ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου Γιώργος Καρτσάκης, τονίζοντας τα εξής:

https://www.youtube.com/watch?v=0aAty6s2NBQ

Διαφήμιση
Διαφήμιση