HomeHL-GreeceΕυρεία σύσκεψη με τους διευθυντές των φυλακών στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Ευρεία σύσκεψη με τους διευθυντές των φυλακών στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Τι ζήτησε ο υπουργός Μιχάλης Καλογήρου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά τη δολοφονία ενός κρατούμενου μέσα στη φυλακή αλλά και τα αλλεπάλληλα κρούσματα βίας πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης ευρεία σύσκεψη με τους συνολικά 34 διευθυντές των φυλακών της χώρας. Η σύσκεψη έγινε υπό τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μιχάλη Καλογήρου με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Ευτύχη Φυτράκη και ανώτατων στελεχών του Υπουργείου. Τέθηκαν θέματα εύρυθμης λειτουργίας και ασφάλειας (εσωτερικής και εξωτερικής) των καταστημάτων κράτησης, ιδίως για την προστασία της ζωής και της υγείας των υπαλλήλων και των κρατουμένων αλλά και την αποτροπή αποδράσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Καλογήρου ενημέρωσε τους Διευθυντές για τις ενέργειες που βρίσκονται σε εξέλιξη προκειμένου οι φυλακές να ενισχυθούν με έμψυχο δυναμικό και επιπλέον συστήματα ασφαλείας, ενώ ζήτησε την επίταση της προσοχής τους κατά την άσκηση των καθηκόντων του προσωπικού. Παράλληλα δόθηκαν σαφείς οδηγίες από τον Υπουργό για τη λειτουργία των Τμημάτων φύλαξης και εξωτερικής φρούρησης αλλά και την στενότερη συνεργασία των καταστημάτων κράτησης με την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου.

Τέλος, ο κ. Καλογήρου τόνισε ότι με την επιστροφή της χώρας στη δημοσιονομική κανονικότητα θα είναι δυνατή η ενίσχυση των υποδομών και στην κάλυψη των αναγκών της εύρυθμης λειτουργίας των καταστημάτων κράτησης, ενώ δεσμεύθηκε για την συχνή παρουσία του ιδίου, του Γενικού Γραμματέα και άλλων στελεχών του Υπουργείου στις φυλακές.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση