HomeHL-WorldΘρίλερ σε πτήση της Aeroflot – Επιβάτης ζήτησε εκτροπή στο Αφγανιστάν

Θρίλερ σε πτήση της Aeroflot – Επιβάτης ζήτησε εκτροπή στο Αφγανιστάν

Αμέσως έγινε αλλαγή πτήσnς στο Χάντι-Μανσίσκ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα περίεργο περιστατικό έγινε σήμερα, κατά τη διάρκεια πτήσης της Aeroflot από την πόλη Σουργκούτ της Σιβηρίας με προορισμό της Μόσχας, με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να αλλάξει πορεία και να προσγειωθεί εκτάκτως στην πόλη Χάντι-Μανσίσκ, 240 χιλιόμετρα περίπου από τον προορισμό του. Ο επιβάτης, που εξετάζεται αν ήταν αεροπειρατής βρίσκεται υπό κράτηση.

Ένας από τους επιβάτες απαίτησε να γίνει εκτροπή του δρομολογίου στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με πληροφορίες του ρωσικού πρακτορείου Interfax, που επικαλείται ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας.

Η ιστοσελίδα Flight Radar, που ανιχνεύει το σήμα των αεροπλάνων, αναφέρει ότι το περιστατικό έγινε κατά τη διάρκεια της πτήσης SU1515 με Boeing 737 VP-BRR.

Σύμφωνα με πηγές, το αεροπλάνο προσγειώθηκε αφού το πλήρωμα έπεισε τον επιβάτη ότι το αεροσκάφος χρειάζεται ανεφοδιασμό. Πάντως, πηγή του Interfax υποστήριξε ότι ο επιβάτης θα μπορούσε να είναι διανοητικά ασταθής είτε μεθυσμένος, ενώ στο παρελθόν έχει τεθεί αρκετές φορές υπό κράτηση λόγω μέθης. Ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι πρόκειται για Ρώσο, 41 ετών.

Στο αεροδρόμιο προσγείωσης εστάλησαν τουλάχιστον 10 αστυνομικές ομάδες, σύμφωνα με δημοσιογράφο του RIA Novosti, που βρίσκεται στο σημείο.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν 69 επιβάτες καθώς και επτά μέλη του πληρώματος.

Την ίδια ώρα, ρωσικά ΜΜΕ δημοσιεύουν φωτογραφία του επιβάτη, ωστόσο οι αρχές μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνουν την ταυτότητά του.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση