HomeΚΡΗΤΗΕπιδημιολογική έρευνα φέρνει ο θάνατος του 20χρονου

Επιδημιολογική έρευνα φέρνει ο θάνατος του 20χρονου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κινητοποίηση στις υγειονομικές αρχές του νησιού φέρνει ο θάνατος του 20χρονου ποδοσφαιριστή, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή έχασε τη ζωή του στα Χανιά, έχοντας μολυνθεί από λεπτοσπείρωση, ενώ νωρίτερα είχε έρθει σε επαφή με ποντίκι.

Όπως αναφέρει στο Ράδιο ΚΡΗΤΗ ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης, Νίκος Καμπάνης, αύριο αναμένεται να διενεργηθεί επιδημιολογική έρευνα στο χώρο όπου διέμενε ο άτυχος νέος, προκειμένου να διευκρινιστεί ο τρόπος, καθώς και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες μολύνθηκε.

Η έρευνα θα πραγματοποιηθεί από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων με ειδική ομάδα η οποία θα απαρτίζεται από γιατρό, επισκέπτρια και επόπτη δημόσιας υγείας, ενώ όπως επεσήμανε ο κ. Καμπάνης, εάν κριθεί απαραίτητο θα μεταβεί και ο ίδιος στα Χανιά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με τον Διευθυντή Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης, τουλάχιστον τα τελευταία 15 χρόνια, δεν έχει δηλωθεί ξανά θάνατος από λεπτοσπείρωση στο νησί μας.

Σχολιάζοντας το τραγικό συμβάν, ο κ. Καμπάνης ανέφερε στο Ράδιο ΚΡΗΤΗ ότι πρόκειται για ένα πρωτοφανές περιστατικό, ενώ χαρακτήρισε τη λεπτοσπείρωση ως μια πολύ επικίνδυνη ασθένεια η οποία μπορεί να μεταδοθεί στον άνθρωπο από ζώα, συνήθως τρωκτικά.

Είπε, ειδικότερα, ότι η νόσος μεταδίδεται μέσω των εκκριμάτων ή των ούρων των μολυσμένων ζώων.

Ερωτώμενος για το πως μπορούμε να προστατευτούμε από τη λεπτοσπείρωση, ο κ. Καμπάνης απάντησε ότι θα πρέπει να τηρούμε καθημερινά τους κανόνες υγιεινής.

Με λίγα λόγια, πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στη μέρα, και ειδικότερα πριν φάμε, ενώ θα πρέπει ακόμη να αποφεύγουμε τη συσσώρευση σκουπιδιών και μπάζων δίπλα στα σπίτια μας.

ekriti.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση