HomeΚΡΗΤΗΣτοχεύουν στην εξωστρέφεια του δήμου Αγίου Νικολάου

Στοχεύουν στην εξωστρέφεια του δήμου Αγίου Νικολάου

Προστασία και ανάδειξη του ενάλιου αρχαιολογικού πλούτου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Στοχεύοντας στην εξωστρέφεια του δήμου την οποία προωθούμε με κάθε τρόπο την παρούσα δημοτική περίοδο, θεωρούμε ότι η πρόταση του Ευρωπαικού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας » Ε.Ο.Ε.Σ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ», για τις πρόσφατες εξελίξεις στο θέμα της προστασίας και ανάδειξης του ενάλιου αρχαιολογικού πλούτου, τόσο σε πρακτικό όσο και σε νομοθετικό επίπεδο καθώς και η διαδικασία δημιουργίας ευρωπαικής πολιτιστικής διαδρομής (υποβολή φακέλου υποψηφιότητας στο Ευρωπαικό Ινστιτούτο Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης), θα δώσει την δυνατότητα στον Δήμο Αγίου Νικολάου, να προβληθεί στοχευμένα, σε τουριστικά site και προφανώς να στηρίξει τις προτάσεις που θα διαμορφωθούν για τις πολιτιστικές διαδρομές που σχεδιάζονται μεταξύ των συμβαλλόμενων μελών».

Τα παραπάνω δήλωσε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με αφορμή την συμμετοχή του στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε (18/1) στην Αθήνα μεταξύ των συμβαλλόμενων μελών της Αμφικτυονίας με θέμα την «Ευρωπαική Πολιτιστική διαδρομή».

Να σημειώσουμε ότι ο «Ε.Ο.Ε.Σ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ» συστάθηκε το 2008 και ανήκει στους πρωτους ΕΟΕΣ που συστάθηκαν στον Ευρωπαικό χώρο. Αποτελεί δε, μετεξέλιξη του Δικτύου Αδελφοποιημένων Πόλεων και περιοχών της Μεσογείου που ιδρύθηκε το 1987. Επιδιώκει όπως έχει γίνει γνωστό, την συστηματική επαφή με στελέχη της Τ.Α και φορείς της κοινωνίας των πολιτών, σε μια προσπάθεια χαρτογράφησης των αναγκών τους και οικοδόμησης των βάσεων για στέρεη και επικοδομητική χωρική αλληλεπίδραση, σ ΄ένα περιβάλλον όπου η εδαφική συνεργασία και κοινωνική συνοχή αποτελούν αναπτυξιακά όσο και πολιτικά διακυβεύματα κομβικής σημασίας.

Όπως έκανε γνωσό ο κ. Ζερβός, η επόμενη συνάντηση στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι χωρών : (Ιταλία, Σλοβενία, Κροατία, Ελλάδα) και συγκεκριμένα οι πόλεις Άγιος Νικόλαος, Λειψοί, Χίος, Ύδρα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο μήνα, προκειμένου να συνταχθεί το διαχειριστικό σχέδιο της πρότασης που θα κατατεθεί στην ευρωπαική επιτροπή, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις δράσεις του δικτύου.

Μάλιστα σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου, η πρόταση που κατατίθεται για τις συμμετέχουσες πόλεις, δεν σχετίζεται με την διάθεση ποσών, αλλά κυρίαρχα με την προβολή της πόλης στην Ευρώπη, των δήμων που συμμετέχουν και γνωρίζουν καλά τα ζητήματα που προκρίνουν χωρίς παρμορφωτικούς φακούς πολιτικής ή στείρας εθνικής λογικής !

Διαφήμιση
Διαφήμιση