HomeHL-WorldΠρόταση Τραμπ για να λήξει το shutdown στις ΗΠΑ

Πρόταση Τραμπ για να λήξει το shutdown στις ΗΠΑ

Τι δίνει, τι ζητά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατέθεσε συμβιβαστική πρόταση ώστε να λήξει το λεγόμενο shutdown στις ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε τα 5,7 δισ. δολάρια για να τοποθετηθούν ατσάλινες μπάρες στα σύνορα και πρόσφερε τριετή νομική κάλυψη στους λεγόμενους «Ονειροπόλους» (Dreamers), τα παιδιά μεταναστών που ζουν και σπουδάζουν στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ζήτησε τα 5,7 δισ. δολάρια ώστε να κατασκευαστούν ατσάλινες μπάρες (και όχι τείχος) στα ευαίσθητα σημεία των νότιων συνόρων και πρότεινε την παροχή 800 εκατομμυρίων σε ανθρωπιστική βοήθεια, 805 εκατομμυρίων για την ανίχνευση ναρκωτικών καθώς και την πρόσληψη επιπλέον 2.750 συνοριοφυλάκων αλλά και τη δημιουργία 75 νέων ομάδων διαχείρισης των αιτήσεων ασύλου ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία.

Μάλιστα, έδωσε υπόσχεση τριετούς κάλυψης στα παιδιά μεταναστών που ήρθαν με βάση την DACA ώστε να λάβουν ασφαλιστικό μητρώο, άδεια εργασίας και προστασία από πιθανή απέλαση. Προσφέρει, επίσης, τριετή επέκταση σε όσους μετανάστες βρίσκονται σε καθεστώς προσωρινής προστασίας, που λήγει σύντομα.

Όπως είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, η πρότασή του θα κατατεθεί στο Κογκρέσο και αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση την επόμενη εβδομάδα.

Ωστόσο, αναλυτές εκτιμούν ότι οι Δημοκρατικοί δύσκολα θα δεχτούν μία πρόταση που δεν δίνει καν την υπηκοότητα στους «Ονειροπόλους» και μία οριστική λύση τόσο για αυτούς όσο και για όσους έχουν προσωρινή προστασία.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση