HomeHL-SportsΠιο κοντά στον τίτλο ο ΠΑΟΚ, 3-0 τον Πανιώνιο

Πιο κοντά στον τίτλο ο ΠΑΟΚ, 3-0 τον Πανιώνιο

ΠΑΟΚ – Πανιώνιος 3-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 3-0 του Πανιώνιου στην Τούμπα σε παιχνίδι για την 17η αγωνιστική της Super League και έκανε ακόμα ένα βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Τα γκολ σημείωσαν οι Μπίσεσβαρ (11’), Βιεϊρίνια (45’+2’) και Σάκχοφ (69’), ενώ ο Πανιώνιος αγωνίστηκε από το 41’ με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Μακρύλλου.
Στην πρώτη ουσιαστική επιθετική του ενέργεια ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με εκτελεστή τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Στο 11′ ο Ολλανδός επιθετικός αφού ξέφυγε με ελιγμούς από τους αμυντικούς του Πανιωνίου, με εύστοχο σουτ σημάδεψε την εστία του Κότνικ και έστειλε την μπάλα στη γωνία του γράφοντας το 1-0.

Ο Πανιώνιος δεν περιορίστηκε σε παθητικό ή αμυντικό ρόλο και στο 28′ σε μια γρήγορη αντεπίθεσή του ο Μακρύλλος έστειλε ένα δυνατό αιφνιδιαστικό σουτ, που πέρασε μόλις άουτ.

Με πιεστικό και επιθετικό παιχνίδι ο ΠΑΟΚ συνέχισε ως το τέλος του ημιχρόνου να διατηρεί τον έλεγχο, απέναντι σε έναν αξιόμαχο και επίσης επιθετικό Πανιώνιο, κι αυτή η εικόνα πρόσδιδε ομορφιά στο παιχνίδι των δυο ομάδων.

Από το 40′ ο Πανιώνιος έμεινε με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Μακρύλλος είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα, αυστηρή ενδεχομένως κι έφυγε για τα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο ΠΑΟΚ απλοποίησε την υπόθεση της νίκης καθώς από ασίστ του Ελ Καντουρί, ο Βιεϊρίνια με βολίδα έξω από την μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κότνικ, ανεβάζοντας το σκορ στο 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο 55′ ο νεοεισελθών στην θέση του Κότνικ, τερματοφύλακας Μανοΐλοβιτς έκανε την επέμβαση του αγώνα διώχνοντας σε κόρνερ την καρφωτή κεφαλιά του Σάκχοφ.

Όμως ο Ουκρανός δεν έμεινε στην ευκαιρία αυτή. Λίγο αργότερα στο 69′ πλάσαρε στην εστία του Μανοΐλοβιτς και εκμεταλλευόμενος την αδυναμία του γκολκίπερ του Πανιωνίου ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0, κάνοντας ακόμα πιο άνετη την επικράτηση της ομάδας του.
Ο Πανιώνιος θα μπορούσε να είχε μειώσει στο 88′ με ένα εξαιρετικό φάουλ του Κόρμπου στην γωνία του Πασχαλάκη, αλλά ο τελευταίος έκανε μια εξαιρετική επέμβαση διώχνοντας σε κόρνερ. Mε τη νίκη του αυτή ο ΠΑΟΚ έκανε ένα ακόμα μεγάλο βήμα τίτλου ξεπερνώντας ένα ακόμα εμπόδιο στην πορεία του προς αυτόν.

Γκολ: 
11′ Μπίσεσβαρ, 45’+2′ Βιεϊρίνια, 69′ Σάκχοφ

Κίτρινες κάρτες:
 Μαουρίσιο, Λημνιός, Σάκχοφ, Ελ Καντουρί – Μακρύλλος, Σαραμαντάς, Ντουρμισάι

Κόκκινες κάρτες:
 41′ Μακρύλλος

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): 
Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (79′ Λύρατζης), Κρέσπο, Βαρέλα, Τόσκα, Σάκχοφ, Μαουρίσιο (75′ Καρέλης), Ελ Καντουρί, Λημνιός (67′ Ζαμπά), Μπίσεσβαρ, Ακπόμ.

Πανιώνιος (Άκης Μάντζιος): Κότνικ (46′ Μανοΐλοβιτς), Σαραμαντάς, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες, Παπαγεωργίου, Κόρμπος, Μακρύλλος, Κότσιτς, Σίντι Αλί (75′ Μανθάτης), Κούρντι, Ντουρμισάι (63′ Καμαρά).
Διαφήμιση
Διαφήμιση