Με ομιλία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκίνησε στις 20:30 η συνεστίαση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου που διοργανώθηκε με αφορμή την εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της οργάνωσης, στο νυχτερινό κέντρο «Αναδρομές» στις Αρχάνες.

Ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος έφθασε λίγα λεπτά μετά τις 19:30 στο νυχτερινό κέντρο, ξεκίνησε την ομιλία του – όπως ήταν αναμενόμενο – με αναφορές στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα. Όπως τόνισε «η χώρα ζει σκηνικό πολιτικής ανωμαλίας» και ζήτησε άμεση προσφυγή στις κάλπες, καθώς όπως υπογράμμισε «η χώρα δεν μπορεί να αντέξει παρατεταμένη εκλογική περίοδο».

Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι η διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης έγινε μόνο και μόνο για να παραμείνει ο κ. Τσίπρας στον πρωθυπουργικό θώκο.

mhtsotakhs-omilia4

Εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση και τους χειρισμούς της στο εθνικό ζήτημα, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «πλαστή πραγματικότητα» που παρουσιάζει στους πολίτες ο Αλέξης Τσίπρας και σημείωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα στη βουλή η ΝΔ θα δώσει μάχη ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών, όπου όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «όλα τα κόμματα θα υποχρεωθούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους». Μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε βέβαιος για την εκλογική νίκη της ΝΔ στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όλοι μαζί θα αφήσουμε πίσω μας αυτή τη σκοτεινή τετραετία, και αυτό θα γίνει πολύ σύντομα».

Αναφερόμενος στους στόχους της ΝΔ υπογράμμισε ότι βασίζονται στο τρίπτυχο χαμηλότεροι φόροι, επενδύσεις και ανάπτυξη τονίζοντας ότι το κόμμα του παραμένει προσηλωμένο  σε ένα μοντέλο κοινωνίας που προσφέρει ευημερία σε όλους, σε μία ανοιχτή οικονομία που θα προσφέρει ασφάλεια και σε ένα δημόσιο τομέα που θα είναι τόσο μεγάλος και λειτουργικός όσο χρειάζεται.

«Η Κρήτη πρέπει να αναδειχθεί»

Μιλώντας ειδικά για την Κρήτη ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι το νησί οφείλει και πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα πορεία προς την αναγέννηση της χώρας, όπως χαρακτηριστικά είπε. «Η Κρήτη» σημείωσε χαρακτηριστικά «χρειάζεται τον Βόρειο Οδικό Άξονα, το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι, τη διασύνδεση του νησιού με την ηπειρωτική χώρα και τα μεγάλα περιβαλλοντικά έργα», για τα οποία δεσμεύτηκε ότι θα υλοποιηθούν άμεσα.

node-synestiash11

Ο πρόεδρος της ΝΔ έφτασε στο Ηράκλειο γύρω στις 5 το απόγευμα, ξεκινώντας με τον τρόπο αυτό τη διήμερη περιοδεία του στην Κρήτη.

Στην πίστα του αεροδρομίου «Ν. Καζαντζάκης» υποδέχθηκαν τον κ. Μητσοτάκη ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης καθώς και ο ευρωβουλευτής Μανόλης Κεφαλογιάννης, στελέχη της ΝΟΔΕ και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης.

Η αποψινή εκδήλωση που είχε προσλάβει ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον, λόγω των εξελίξεων που έχει πυροδοτήσει στην κεντρική πολιτική σκηνή η Συμφωνία των Πρεσπών, έγινε με αφορμή την κοπή της  πρωτοχρονιάτικης πίτας της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν κορυφαία στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο Μανόλης Κεφαλογιάννης, εκπρόσωποι της ΝΟΔΕ  αλλά και της αυτοδιοίκησης.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου

Αύριο, Σάββατο 19 Ιανουαρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει διαδοχικές επισκέψεις ξεκινώντας από το εργοτάξιο του δρόμου Ηράκλειο – Μεσαρά στην περιοχή της Αγ. Βαρβάρας, στο χωριό Άγιοι Δέκα του Δήμου Γόρτυνας στις 9:40π.μ., καθώς και στη Γεωργική Σχολή Μεσσαράς και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσαράς.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει επίσκεψη στα γραφεία της ΔΗΜ.Τ.Ο. Φαιστού στις 11:00π.μ. και βόλτα στο κέντρο της πόλης των Μοιρών.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας τους θα είναι η Ιερά Μονή Παναγίας Καλυβιανής κι αμέσως μετά, στη 1:30μ.μ. το Τυμπάκι, όπου ο Κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη της ΝΔ θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη με εκπροσώπους Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Κρήτης, το Προεδρείο της Ομάδας Αμπελουργών και Ελαιοπαραγωγών Κρήτης και Εκπροσώπους των ΤΟΕΒ Μεσσαράς στην αίθουσα του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου, στο πρώην Δημαρχείο Τυμπακίου.

Η περιοδεία στον νομό Ηρακλείου θα ολοκληρωθεί με επισκέψεις στα χωριά Ασήμι στις 3:00 μ.μ. και Πύργος στις 4:00μ.μ., όπου θα τον υποδεχθούν κάτοικοι της περιοχής. Αργά το απόγευμα του Σαββάτου θα επισκεφθεί το Πέραμα στις 6:30μ.μ. και τα Ανώγεια του νομού Ρεθύμνου στις 8:30μ.μ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση