HomeUncategorizedΜελέτη για την ένταξη της Κρήτης στο Μεταφορικό Ισοδύναμο

Μελέτη για την ένταξη της Κρήτης στο Μεταφορικό Ισοδύναμο

Συνάντηση στο υπουργείο Ναυτιλίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση στο υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό είχε την Τετάρτη  ο Ε.Ο.Α.Ε.Ν και εκπρόσωποι των επιμελητηρίων Κρήτης με θέμα την ένταξη και της Κρήτης στο μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου.

Στην συνάντηση παρευρέθησαν ο πρόεδρος του ΕΟΑΕΝ Σωτήρης Σκιαδαρέσης, ο Γεώργιος Γιακουμάκης πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου, ο Νικόλαος Ρεϊζάκης από το επιμελητήριο Ρέθυμνου και Β΄ αντιπρόεδρος του Ε.Ο.Α.Ε.Ν, ο Εμμανουήλ Αλιφεράκης Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, ο Εμμανουήλ Ζερβάκης από το Επιμελητηρίου Ηρακλείου και μέλος του ΔΣ του ΕΟΑΕΝ και ο Σταύρος Χατζηδημητρίου Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων.

Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια της δέσμευσης του Υπουργού – ο όποιος τίμησε με την παρουσία του – στην 44 Γενική Συνέλευση του ΕΟΑΕΝ στην Καβάλα ,στις 1 Δεκεμβρίου του 2018, στην οποία τέθηκε το θέμα ένταξης της Κρήτης στο Μεταφορικό Ισοδύναμο το όποιο από το 2019 ισχύει για όλα τα νησιά.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός ανέλυσε το Μεταφορικό Ισοδύναμο ως παράγοντα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των νησιωτικών επιχειρήσεων και επεσήμανε τον ρόλο των Επιμελητηρίων ως αρωγών σε αυτή τη προσπάθεια.

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος όπου απάντησε στα ερωτήματα των παρευρισκομένων και κατέληξαν στην εκπόνηση μελέτης εκ μέρους των Επιμελητήριων Κρήτης – το Υπουργείο ήδη έχει δρομολογήσει τις απαραίτητες ενέργειες- η οποία θα καλύπτει τα τρία τελευταία χρόνια όπου θα αναφέρονται με αναλυτικά στοιχεία για τα προϊόντα που διακινούνται από και προς την Κρήτη.

Δεσμεύτηκε δε ότι αν η μελέτη είναι εμπρόθεσμη και συνάδει με τις προϋποθέσεις θα είναι εφικτό να ενταχθεί και η Κρήτη πιλοτικά στο Μεταφορικό Ισοδύναμο από 1/7/2019.

Διαφήμιση
Διαφήμιση