HomeHL-GreeceΖάκυνθος: Κατέληξε και τρίτη ασθενής που περίμενε για ΜΕΘ

Ζάκυνθος: Κατέληξε και τρίτη ασθενής που περίμενε για ΜΕΘ

Άλλοι δύο ασθενείς από το ίδιο νοσοκομείο είχαν μοιραία κατάληξη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αυξάνεται η θλιβερή λίστα με τους ασθενείς που, διασωληνωμένοι, περιμένουν να ελευθερωθεί ένα κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στα δημόσια νοσοκομεία. Όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), κατέληξε και άλλη, η τρίτη, ασθενής που περίμενε για κρεβάτι ΜΕΘ στο νοσοκομείο Ζακύνθου. Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, πρόκειται για μία 67χρονη, η οποία βρισκόταν στη λίστα αναμονής για περίπου 15 ημέρες.

Άλλοι δύο ασθενείς από το νοσοκομείο Ζακύνθου είχαν μοιραία κατάληξη, περιμένοντας επί ημέρες διασωληνωμένοι έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο να ελευθερωθεί κρεβάτι σε μία ΜΕΘ.

Δυστυχώς και τα περιστατικά αποτελούν μία τραγική απόδειξη για το πώς εξελίσσεται αυτή η αναμονή και πιθανόν ένας κακός οιωνός για το πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες εβδομάδες που θα υψωθεί και το κύμα της εποχικής γρίπης.

Περίμενε δέκα μέρες για να μεταφερθεί σε Εντατική

Την τελευταία του πνοή στο κρεβάτι της Παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Ζακύνθου, άφησε ασθενής, όπως έγινε γνωστό χθες, που δεν έβρισκε κρεβάτι σε ΜΕΘ σε ολόκληρη τη χώρα τις τελευταίες δέκα ημέρες.

Ο ασθενής, είχε διασωληνωθεί τις προηγούμενες ημέρες από τον ειδικό ιατρό, που βρίσκεται στο νησί για να εργάζεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Ζακύνθου.

Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού νοσοκομείου Ζακύνθου, έχει έξι κλίνες και έχει παραδοθεί από το 2012. Ακόμα διαθέτει όλον τον εξειδικευμένο ιατρικό εξοπλισμό ενώ δεν υπάρχει νοσηλευτικό προσωπικό εξειδικευμένο για ΜΕΘ.

Η ΜΕΘ Ζακύνθου, εκτός από το τοπικά περιστατικά θα μπορούσε να εξυπηρετεί και ασθενείς εκτός νησιού καθώς υπάρχει αρκετός χώρος γι’ αυτούς.

Τέλος, κατέληξε και ακόμα ένας ασθενής, ο οποίος είχε διασωληνωθεί στην Παθολογική κλινική Ζακύνθου αλλά τις προηγούμενες ημέρες είχε μεταφερθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου του Ρίου.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση