HomeHL-9Απεργία ΑΔΕΔΥ: «Παραλύει» σήμερα το Δημόσιο

Απεργία ΑΔΕΔΥ: «Παραλύει» σήμερα το Δημόσιο

Συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλον τον δημόσιο τομέα προχωρά σήμερα, Πέμπτη, η ΑΔΕΔΥ με αίτημα «την άμεση απόσυρση του συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση», που προβλέπεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, την απόφαση έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ με γνώμονα τις αποφάσεις της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, αλλά και «τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις απεργίες της 11ης και της 14ης του Γενάρη και στα συλλαλητήρια».

Στο Ηράκλειο συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας

Στην απεργία συμμετέχουν καθηγητές και δάσκαλοι: «Τα Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε. καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς σε δυναμική συνέχιση του αγώνα μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου για το σύστημα διορισμών – προσλήψεων μόνιμων και αναπληρωτών που κλέβει την προϋπηρεσία των συναδέλφων που επί σειρά ετών στηρίζουν με τις ζωές τους το δημόσιο σχολείο. Κηρύσσουμε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για τη Δ.Ο.Ε. την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου (σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019) και 3ωρη στάση εργασίας για την Ο.Λ.Μ.Ε. (11:00 – 14:00 για τον πρωϊνό, 14.00 – 17.00 για τον απογευματινό και τις 3 πρώτες ώρες για τον εσπερινό κύκλο) με τη δυνατότητα επιπλέον κήρυξης 3ωρης στάσης από τις Ε.Λ.Μ.Ε. για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων. Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή την Πέμπτη 17/1/2019 και ώρα 11:00 π.μ. με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου».

Στην απεργία λαμβάνουν μέρος και οι εργαζόμενοι στην Υγεία

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι «συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ και προκηρύσσει 24ωρη Απεργία για τις 17/1/2019 με αίτημα την απόσυρση του Νομοσχεδίου για το σύστημα διορισμού στην εκπαίδευση και τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων στην Δημόσια Υγεία, Πρόνοια και ΕΚΑΒ. Και στην Εκπαίδευση όπως και με τους χιλιάδες συμβασιούχους στην Υγεία η κυβέρνηση παίζει πολιτικά παιχνίδια.
Δημιουργεί συνθήκες ομηρίας σε χιλιάδες εργαζόμενους με ελαστικές μορφές απασχόλησης για ψηφοθηρικούς λόγους. Καλλιεργεί φρούδες ελπίδες για πρόσληψη με ψεύτικες προσλήψεις που υποτίθεται ότι κάνει!!! Η βία και η τρομοκρατία από την πρώτη φορά «αριστερή κυβέρνηση» δεν έχει όρια. Πολλές φορές οι δυνάμεις καταστολής χτύπησαν και τραυμάτισαν διαδηλωτές και σε κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, γνωστοποιεί ότι θα συμμετάσχει στην απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου και απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση στις 10 το πρωί  στην Πλατεία Ελευθερίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του σωματείου:

«Το σωματείο εργαζομένων ΠαΓΝΗ συμμετέχει στην 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ που κήρυξε η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ! Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην υγεία σε μαζική συγκέντρωση στην πλ. Ελευθερίας στις 11πμ ώστε να απαιτήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ:

Να αποσυρθεί το απαράδεκτο νομοσχέδιο που οδηγεί σε απολύσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών!
Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών! Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους – Όχι στην ελαστική και την προσωρινή εργασία!
Μόρφωση, δουλειά, παιδεία, υγεία για τις δικές μας ανάγκες και όχι για τα κέρδη!

Παλεύουμε μαζί με τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς για να αποσυρθεί το απαράδεκτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που οδηγεί σε απολύσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών, «κλέβει» χρόνια προϋπηρεσίας, απαξιώνει τα πτυχία και ανακυκλώνει την ανεργία.

Καταδικάζουμε την άγρια και βάρβαρη επίθεση της κυβέρνησης ενάντια στη συγκέντρωση της Παρασκευής 11 Γενάρη σε χιλιάδες συναδέλφους που διαδήλωναν για το δικαίωμα τους στη μόνιμη και σταθερή εργασία και που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό της Θεοδώρας Δριμάλα, μέλους του Δ.Σ. της ΔΟΕ, της Βενετίας Ρέππα, μέλους των Παρεμβάσεων ΔΕ και της Α’ ΕΛΜΕ Αθήνας και του εκπαιδευτικού Γιάννη Δελή, βουλευτή του ΚΚΕ και πρώην μέλους του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά το αδίστακτο πρόσωπο της κυβέρνησης που μαζί με το ψέμα, την εξαπάτηση και την κοροϊδία, χρησιμοποιεί και την άγρια καταστολή για να περάσει αντιλαϊκά μέτρα, ακριβώς όπως έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι σε όλο το δημόσιο, και στα νοσοκομεία, βρίσκονται στο στόχαστρο όχι μόνο της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και προηγούμενων κυβερνήσεων γιατί αποτελούν μόνιμη δεξαμενή απολύσεων, βρίσκονται σε διαρκή ομηρία, θεωρούνται πιο εύκολο θύμα στα προεκλογικά παιχνίδια των κομμάτων αυτών.

ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ!»

Στο πλευρό των απεργών εκπαιδευτικών οι γονείς των μαθητών

Τους εκπαιδευτικούς που απεργούν με αφορμή τις αλλαγές στο σύστημα διορισμών στηρίζουν οι γονείς των μαθητών. Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου:

“Τα αιτήματα των εκπαιδευτικών και των αναπληρωτών είναι αιτήματα όλων των Γονέων.

Οι κυβερνητικές εξαγγελίες για το σύστημα διορισμών όχι απλώς δεν λύνουν, αλλά συντηρούν και παγιώνουν το άθλιο καθεστώς της αδιοριστίας για χιλιάδες αναπληρωτές αλλά και απόφοιτους των σχολών. Φυσικά δεν λύνουν το πρόβλημα των χιλιάδων κενών στα σχολεία.

Όχι μόνο δεν καλυτερεύουν τις συνθήκες μόρφωσης των παιδιών μας αλλά καθιερώνουν τα υπερμεγέθη τμήματα των 25 ως 30 μαθητών, τις περικοπές τμημάτων και σχολείων.

Δεν λύνουν κανένα από τα τεράστια προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης.

Όλο μαζί να παλέψουμε για 30.000 άμεσους μόνιμους διορισμούς, που είναι απαραίτητοι για τη στοιχειώδη λειτουργία των σχολείων.

Όλοι μαζί! Γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές στον αγώνα για μόρφωση που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των νέων.

Δουλειά και ζωή με δικαιώματα!

Να αποσυρθεί εδώ και τώρα η τροπολογία των “απολύσεων”. Όλοι στον αγώνα για το σχολείο που δικαιούμαστε”.

Στην ίδια ανακοίνωση οι γονείς τονίζουν ότι συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί για αύριο Πέμπτη 17 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση