Κορυφώθηκε με την ανοιχτή ονομαστική ψηφοφορία η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας, ψήφισαν 299 βουλευτές και ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση έδωσαν οι 151.

«Ναι» ψήφισε η Κατερίνα Παπακώστα, η οποία χειροκροτήθηκε ειρωνικά από τους βουλευτές της ΝΔ. «Ναι» είπε και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, «όχι» ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και μέχρι χθες κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα, Πάνος Καμμένος.

«Ναι» ψήφισαν επίσης – όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο – οι κ.κ. Ζουράρις, Κόκκαλης, και Δανέλλης, που στοιχίζονται με τους 145 του ΣΥΡΙΖΑ. Με επιστολική ψήφο ψήφισε “ναι” και η Έλενα Κουντουρά από την Κίνα όπου βρίσκεται με κυβερνητική αποστολή.

Κατά ψήφισαν 148 βουλευτές – σύσσωμα τα κόμματα της αντιπολίτευσης δηλαδή. Απουσίασε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κασαπίδης ο οποίος με επιστολή του δήλωσε ότι αν ήταν παρών θα ψήφιζε «όχι» ωστόσο η ψήφος του δεν προσμετρήθηκε.

Λακωνική δήλωση

Εξερχόμενος του κοινοβουλίου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προέβη σε λακωνική δήλωση στους δημοσιογράφους λέγοντας:

«Η ψήφος εμπιστοσύνης είναι ψήφος στη σταθερότητα, ψήφος στην ανάκτηση της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας, με γνώμονα το συμφέρον του ελληνικού λαού. Θα συνεχίσουμε μέχρι τη συνταγματική ολοκλήρωση της θητείας μας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση