HomeHL-GreeceΣυμφωνία των Πρεσπών: Σύσκεψη των φορέων για το συλλαλητήριο της Κυριακής

Συμφωνία των Πρεσπών: Σύσκεψη των φορέων για το συλλαλητήριο της Κυριακής

Το «παρών» στη σύσκεψη για τη Συμφωνία των Πρεσπών έδωσαν και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σύσκεψη πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη εκπρόσωποι φορέων και πρωτοβουλιών, που αντιτίθενται στη συμφωνία των Πρεσπών, ενώ προσκλήθηκαν και παραβρέθηκαν σε αυτήν και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο μητροπολίτης Κίτρου Κατερίνης Γεώργιος, ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ και δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, ο περιφερειακός σύμβουλος Κ. Μακεδονίας Θεοφάνης Παππάς, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, ή δημοτικοί σύμβουλοι του πολεοδομικού συγκροτήματος και του νομού Θεσσαλονίκης (Συκεών-Νεάπολης, Δέλτα, Λαγκαδά, Βόλβης, κ.α.) και δήμων της Μακεδονίας (Πέλλας, Κρύας Βρύσης, Δράμας, κ.α.), οι Γ. Τάτσιος, Μ. Πατσίκας, Γ. Καραμπελιάς, Β. Καρακωνστάνογλου, κ.α.

Σε δηλώσεις τους, τόσο ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ κ. Κυρίζογλου, όσο και οι εκπρόσωποι πρωτοβουλιών υπογράμμισαν ότι «με δημοκρατικό τρόπο» θα συνεχίσουν να εκφράζουν τη διαφωνία τους στη συμφωνία των Πρεσπών και τόνισαν ότι θα βρίσκονται -καθώς έχουν λάβει τις σχετικές αποφάσεις- στο συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος την Κυριακή.

Αργότερα, σε άλλη εκδήλωση – συζήτηση, σε αίθουσα του δημαρχείου Θεσσαλονίκης, που διοργανώθηκε από το «’Αρδην» και το «Μένουμε Θεσσαλονίκη», με ομιλητές τον ανεξάρτητοευρωβουλευτή Κώστα Χρυσόγονο και τους Γ. Καραμπελιά, Δ. Γαρούφα, Α. Σαρόπουλο, συζητήθηκαν οι συνθήκες και το πλαίσιο μέσα στις οποίες έγινε η συμφωνία των Πρεσπών, επισημάνθηκαν αρνητικές πτυχές της και κατατέθηκαν εκτιμήσεις για τις ενδεχόμενες επιπτώσεις της.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση