HomeHL-GreeceΚουτσούμπας: Είστε αθεράπευτα τυχοδιώκτες – Κάνετε συνέχεια το μαύρο – άσπρο

Κουτσούμπας: Είστε αθεράπευτα τυχοδιώκτες – Κάνετε συνέχεια το μαύρο – άσπρο

«Ο ελληνικός λαός βλέπει τα παζάρια και την εξαγορά που γίνεται» είπε ο ΓΓ του ΚΚΕ μιλώντας στον ολομέλεια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το κρίσιμο είναι ο ίδιος ο λαός να καταψηφίσει αυτή την κυβέρνηση και μέσα από τους καθημερινούς αγώνες και στις επικείμενες εκλογές, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του κατά τη διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, που διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής σήμερα και αύριο Τετάρτη.

Τόνισε ότι το ΚΚΕ δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση που θέλει να συνεχίσει την ίδια βάρβαρη πολιτική, ως συνέχεια της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων. Σημείωσε ότι έχει αναλάβει τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου, του Τραμπ, της Μέρκελ και άλλων δυναστών του λαού μας.

Ανέφερε ότι η συζήτηση στη Βουλή είναι η κατάληξη των παζαριών των προηγούμενων ημερών, ανάμεσα στους κυβερνητικούς εταίρους, τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο. Πρόσθεσε ότι η εξέλιξη αυτή βολεύει και τους δυο, τον Αλ. Τσίπρα για να διασώσει την κυβέρνησή του και τον Π. Καμμένο για να διατηρήσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ. Ανέφερε ότι οι ΑΝΕΛ και ο Π. Καμμένος όχι μόνο έβαλαν πλάτη, αλλά πρωτοστάτησαν στην υλοποίηση της αντιλαϊκής, μνημονιακής πολιτικής.

Ο Δ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ θα καταψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, την οποία χαρακτήρισε «συμφωνία-καταπέλτη» και σημείωσε ότι είναι μια βασική πλευρά των συνολικότερων αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών στην περιοχή, που υπηρέτησαν οι Τσίπρας – Καμμένος, μετατρέποντας τη χώρα σε απέραντο στρατόπεδο, από την Αλεξανδρούπολη ως την Κρήτη. Σχολιάζοντας τα περί ηγετικού ρόλου της χώρας που ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας στην ομιλία του, ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε πως πρόκειται για τον ηγετικό ρόλο στους εγκληματικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικών οργανισμών ΝΑΤΟ και ΕΕ, που θέτουν σε κινδύνους τον ελληνικό λαό. Ανέφερε ακόμα ότι η συμφωνία των Πρεσπών ενισχύσει στα Βαλκάνια το δολοφονικό μηχανισμό του ΝΑΤΟ, που αιματοκύλισε λαούς και άλλαξε σύνορα στην περιοχή. Επιπλέον, όπως είπε, η συμφωνία δεν βάζει τέλος στους αλυτρωτισμούς, αφήνοντας ανοιχτό παράθυρο για μελλοντική αξιοποίηση από τους ιμπεριαλιστές.

Σχολιάζοντας τις διακηρύξεις του πρωθυπουργού περί προόδου, έκανε λόγο για δήθεν προοδευτικές συμμαχίες που εφαρμόζουν αντιλαϊκές πολιτικές, που δεν μπορούν να αντιπαλέψουν το φασισμό, τον οποίο τροφοδοτούν. Σημείωσε ότι, πρόοδος δεν είναι η αναπαλαίωση ενός φθαρμένου πολιτικού συστήματος, αντίθετα πρόοδος είναι να είσαι ικανός να αξιοποιήσεις τις δυσκολίες, την αστάθεια του βάρβαρου συστήματος για να ανακόπτεις μαζί με το λαό τα αντιλαϊκά μέτρα, πρόοδος είναι η αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ.

«Προσπαθείτε απεγνωσμένα να κάνετε το μαύρο άσπρο» είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και τόνισε: Ακολουθείτε πιστά την παραίνεση της Μερκελ στην προηγουμενη επισκέψή της. Η βελτίωση της δημοσιονομικής κατάστασης απλά αποτυπώνει λογιστικά την μεγάλη επίθεση στα δικαιώματα των εισοδημάτων και τα εισοδήματά τους. Εφαρμόζετε πλήρως τα μνημόνια των προηγουμενων.

Στην περίπτωση της Ελλάδας η εποπτεία συνεχίζει να είναι ενισχυμένη, Ερχονται στην Αθήνα οι δανειστές και ήδη σας φωνάζουν όπως για τους πλειστηριασμούς, τα κόκκινα δάνεια. Τα μέτρα που έχετε υπογράψει εκτείνονται πολύ μετά το 2019. Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ότι μετά τον Αύγουστο τα πράγματα είναι διαφορετικά και τα μέτρα θα μπορούσε να τα γράψει ο ΣΕΒ. Η Ελλάδα του κεφαλαίου, η δική σας Ελλάδα πατά πάνω στον εργαζόμενο. Είστε αθεραπευτα τυχοδιώκτες. Ποιος λοιπόν να σας δώσει ψήφο εμπιστοσυνης, Ο ελληνικός λαός βλέπει τα παζάρια και την εξαγορά που γίνεται».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση